Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KORONA'YI YENDİ AMA AĞRILARI SÜRÜYOR

ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nde Yöneticilik Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi olan Mehmet Özçetin(21) pandemi süreci nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesinin ardından memleketi Afyonkarahisar’a döndü.

KORONA'YI YENDİ AMA AĞRILARI SÜRÜYOR
11 Ağustos 2020 - 11:22
Özçetin memleketine döndükten 2 hafta sonra hafif baş ağrısı ve öksürük şikâyetleri yaşayan Özteçin kendisini 2 gün boyunca aracında karantinaya aldı. 2’nci günün sonunda hastaneye giden Özçetin’in covid-19 testi pozitif çıktı ve karantinaya alındı. Taburcu edildikten sonra da 14 boyunca evden çıkmayan genç, hastalığı yendi. Ancak hala ciğerinde ağrılar hissettiğini ifade eden Özçetin, Korona’nın ciddiye alınması gerektiğini belirtti.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTİYOR
COVID-19 (KOVİD-19) veya uzun adıyla Koronavirüs hastalığı 2019, insanları etkileyen, şiddetli akut solunum yolu sendromu koronavirüsü 2’nin (SARS-CoV-2) neden olduğu bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır. İlk olarak 2019 yılında Çin’in Hubei eyaletinin Wuhan şehrinde keşfedilmiş hastalık, keşfinden bu yana dünya çapında yayılarak COVID-19 pandemisine yol açmıştır. Hastalıkta görülen yaygın semptomlar arasında ateş, öksürük ve nefes darlığı yer almaktadır. Kas ağrıları, balgam üretimi ve boğaz ağrısı ise daha az yaygın görülen belirtileri oluştururlar. İshal gibi gastrointestinal belirtiler rapor edilmiştir. Bazı çalışmalarda virüsün merkezi sinir sistemini de tuttuğu, koku duyusu kaybı ve solunum güçlüğü belirtilerinin bu sebepten ileri geldiği gösterilmiştir. Vakaların çoğu hafif semptomlara sahip olsa da[9] bazı hastalarda şiddetli zatürre ve çoklu organ yetmezliği meydana gelebilir.
Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum