Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KITALAR ARASI SAVAŞTAN DOĞAN BARIŞ

KITALAR ARASI SAVAŞTAN DOĞAN BARIŞ
24 Nisan 2021 - 16:57

Çanakkale Kara Savaşlarının 106.yılı kapsamında, Tarihi Alan’da, Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi. Geçtiğimiz senelere göre koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlı katılımcı ile gerçekleşen törene Avustralya, Birleşik Krallık, İrlanda, Yeni Zelanda ve Fransa temsilcileri de katıldı. Şehitler Abidesi’ndeki törenin ardından, Fransız Askeri Mezarlığı ve Cape Helles Anıtı’nda şehitler anıldı. Savaşın ardından geçen 106 yılda, kıtalararası muharebe, yerini barışa bıraktığını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 106.yıldönümünde, Cumartesi günü saat 11.00’de, Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi. Düzenlenen törene, koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlı katılım sağlandı.

Saat 11.00’de Şehitler Abidesi’nde başlayan törene Vali İlhami Aktaş, 2.Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi alan Başkanı İsmail Kaşdemir katıldı.
 

Törene katılan yabancı konuklar ise, Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, İrlanda Büyükelçisi Sonya McGuinness, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Guavin’di.

Tören Vali İlhami Aktaş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlarken, ardından 2.Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz ve Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’de çelenklerini sundular.

Çelenk sunumlarının tamamlanmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile tören son buldu. Ardından tören katılımcıları tarafından, sembolik şehitliklere karanfiller bırakıldı.

Şehitler Abidesi’ndeki törenin ardından, Fransız Askeri Mezarlığı ve Cape Helles Anıtı’nda da şehitler anıldı ve 24 Nisan Çanakkale Kara Muhaberelerinin 106.yıldönümü Anma Törenleri son buldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum