Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ÖDEMELERİ BAŞLADI

Covid- 19 salgını sebebi ile kapanan veya çalışma süresini azaltan işyerlerinde çalışan personele sağlanan bir destek olan ve ilk günden itibaren Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ile koordineli olarak Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu bilgi verdi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ÖDEMELERİ BAŞLADI
10 Nisan 2020 - 16:25

Semizoğlu; “ Kısa Çalışma Ödeneği desteği açıklandığı gün Çanakkale İşkur İl Müdürlüğümüz ile irtibata geçtik ,  üyelerimize ısrarla duyurarak müracaat etmelerini sağladık. İŞKUR’dan bir personelin üyelerimizi bilgilendirmesi için Odamızda destek masası kurduk.

Bu süreçte de işlemlerde bürokrasinin azaltılması ve pratikliğe kavuşturulması için girişimlerimizi sürdürdük. Belgeler online alınmaya başladı ve evrak sayısı azaltıldı.

Çanakkale İŞKUR Müdürlüğüne özverili çalışmalardan ve kolaylaştırıcı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum.  Bugün itibariyle İlimiz genelinde 2200 işletmenin başvuruları alınmış ve alınmaya devam edilmektedir. 2200 başvurunun 1821 tanesin uygunluğu için evrak kontrolleri yapılarak, Bursa Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanlığı' na gönderilmiş ,  1821 başvurudan 133 işletmeye ait 1013  kişiye uygunluk gelmiş olup Mart ayı itibariyle ödemelerine başlanmıştır.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum