Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"KİMSENİN SOSYAL YAŞAMINA KARIŞMA HAKKIMIZ YOK"

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

07 Mart 2024 - 14:27
Kahvaltı etkinliğine AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı, MHP Merkez İlçe Başkanı ve İl Başkanvekili, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Nejat Önder, Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri Adayları ve Basın Mensupları katıldı.

Kahvaltı Etkinliğinde bir konuşma yapan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas; "Her gün büyüyen bir heyecanla 31 Mart Yerel Seçimlerine yaklaşıyoruz. Her gün sahada Çanakkaleli hemşerilerimiz ile bir araya gelerek onların taleplerini soruyor ve bu kadim şehir için neler yapacağımızı anlatıyoruz. Dünden bu güne kadar bu şehre yapılamayanları anlatıyoruz. Bakınız bu seçimler kaybolan 5 yılın değil bu seçimlerden sonra geriye doğru sürüklenecek olan bir 5 yılın seçimidir. İktidarımız boyunca gerek Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu'nun vekilliği sırasında yaptıkları, gerek Ayhan Gider vekilimizin yaptıkları, gerekse önceki dönem Grup Başkanvekilimiz ve şimdi İç İşleri Bakan Yardımcımız Bülent Turan'ın bu şehre kazandırdığı hizmetler ortadadır. Biz bu şehrin Belediye Başkanlığını almamış olmamıza rağmen ne tür hizmetler yaptık, bunların her biri önemli ve değerli hizmetlerdir. Şimdi bu şehre bir kadın eli değsin diye yola çıktık. Bu vesile ile de 8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüzü kutlamak isterim" ifadelerini kullandı.

"BİZİM BELEDİYELERİMİZDE SORUN DEĞİL HİZMET VARDIR"
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider AK Partili Belediyelerin hizmet anlayışından bahsederek; "Ben bu ülkede bir HDP'nin isim değişikliğine, birde CHP'nin ittifak söylemlerine yetişemiyorum. Şimdide Kent Uzlaşısı olmuş. Hizmet için isim değişikliğine hiç gerek yok, hizmet için o isim bu isim aramalarına gerekte yok. Bakın AK Partili Belediyeler ile CHP'li Belediyeler arasındaki hizmet karşılaştırılıp halka sorulsa, CHP'li Belediyelerde çöplerin toplanmadığı söylenir, en ufak yağışta bile su gölüne dönen sokaklar yollar söylenir, trafik sorunu ve otopark sıkıntıları söylenir, asbestli borulardan gelen su söylenir  ve daha bir çok belediyenin asli görevi olan, yapılmayan sorunlar söylenir. Birde AK Partili Belediyelere bakın vatandaşlar ya sosyal tesisi sayısını arttırın derler, ya Şehitlik turlarını sıklaştırın derler, ya TOKİ Aracılığı ile yada Belediye imkanları ile Sosyal Konut yapın derler. CHP'li belediyelerde bahsedilen sorunlar konuşulmaz, çünkü bir dönem bile olsa hizmet yaptıysanız bu sorunlar çözülmüştür. Doğal Gazına varıncaya kadar o hizmet o şehre, o ilçeye yapılmıştır. Hatta Belde Belediyelerine bile Doğal Gaz gelmiştir. Biz ilk günden bu yana şunu söylüyoruz. Diğer adaylar hamaset siyaseti yapacaklar, biz proje anlatacağız. Rahibimiz mindere gelirse bu seçim güzel olacak dedik ama onlar yerel sorunları konuşmak yerine hamaset yapmayı tercih edip, kaçak güreşiyorlar" ifadelerini kullandı.

"KAZANAN ÇANAKKALE OLACAK"
AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu yaptığı konuşmada; "İlk gün biz şunu söyledik, "Kazanan Çanakkale Olacak" ve o günden bu yana aynı şeyi tekrarlıyoruz. Birçok projemizi Cumartesi günü açıklayacağız. Biz bu projeleri hangi siyasi partiye oy verdi diye bakmadan yaptık. Biz bu şehrin kurvaziyer limanını %40 nasıl artırırız da esnafımıza destek sağlarız diye düşünüp çözüm üretiyoruz, Troya Müzesine ek Parion Müzesi yapıp gelen turisti iki gün daha burada tutar şehre katkı sağlarız diye düşünüp proje üretiyoruz, yollarımızı, kaldırımlarımızı nasıl düzeltiriz, engelli vatandaşlarımızın yaşamını nasıl kolaylaştırırız diye proje yapıyoruz, kim bana oy verdi vermedi diye düşünmeden hizmet etmek, bu şehri kendi skalasında ilk beş şehir arasına nasıl sokarız diye düşünüyoruz. İnanın sabah sokağa çıkınca şehrin her yerini sabunlu sularla yıkamak geliyor içimden. Göreceksiniz 1 Nisan farklı bir sabah olacak ve bu şehir artık hak ettiği yere gelecek. eski yıllardan bilenler vardır, kordon yeşildi ve yayalara açıktı. Biz o günleri geri getireceğiz ve o özlenen günlere kavuşacağız. Sokakta kim ile konuşsak şu sonuç ortaya çıkıyor, benim çöpüm toplanmıyor, aracımı park edecek yer bulamıyorum, kaldırımlarda takılıp düşüyorum, gün ortasında sıkışan bir trafik var, varda var. Çanakkale'ye bu sorunlar yakışmıyor. Bize logomuzu kullanmıyoruz diye sataşıyorlar. Ben 21 yıldır bu partinin kadın kolları başkanlığını, Milletvekilliğini yaptım, biz Cumhur İttifakı olarak bir karar aldık. Bende Cumhur ittifakının adayıyım. Ama bu hizmet 1994 yılında Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul seçimleri ile başladı. Biz ondan şunu gördük, halka verdiğiniz sözleri asla unutmayın. Bizde bu şehre hizmet etmeyenleri unutmadık ve artık Çanakkalelilerde unutmayacak. Diyorlar ki AK Parti başa gelirse sosyal tesislerde alkol satışı biter. Bakın Golf aile çay bahçesi benim gençlik yıllarımdan bu yana bazı sabahlar gidip kahvaltı yaptığım bir yerdir. Ben kimsenin sosyal yaşantısına karışamam ama orayı daha nasıl güzelleştiririm diye düşünürüm. İzmir Adayımıza da bu soruldu bende aynı şeyi söylüyorum. Biz Camiye Müftü aramıyoruz. Kimsenin özgürlüğüne, kimsenin sosyal yaşantısına karışmak bizim işimiz değil. Biz bu şehirde daha nasıl sosyal işler yaparız, derdimiz o başka bir şey değil " ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum