Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"KENTTE MERKEZ ORTAOKULU" SERGİSİ AÇILDI

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi'nde 52. Süreli sergi "Kentte Merkez Ortaokulu" sergisinin ilk gün buluşması 11 Eylül 2019 Çarşamba saat 18.00'da gerçekleştirildi.

"KENTTE MERKEZ ORTAOKULU" SERGİSİ AÇILDI
12 Eylül 2019 - 12:11

1968 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan öğretim hayatı boyunca gerek öğretmen, gerek öğrenci kadrosu ile Çanakkalelilerin hafızasında önemli bir yere sahip olan Merkez Ortaokulu'nun haksız bir kararla yıkılmasının ardından yürütülen mücadelenin yansımaları sergide paylaşıldı.

Sergi ilk gün buluşmasında serginin hazırlanışında büyük emeği olan öğretmenlerden konuşma yapan Ümmehan Erdem;" Okulumuzda güzel günler geçirdik ve geçirdiğimiz güzel günlerin anısını bu sergi ile beraber yeniden yaşamanın mutluluğunu duyuyoruz. Merkez Ortaokulu döneminin en nitelikli kadrosuna sahip okullarından birisiydi, pek çok alanda başarıları olan bu okuldan yetişen öğrenciler şu anda ülkenin pek çok önemli kadrosunda yer alıyorlar ve biz onlarla gurur duyuyoruz. Halen daha Cevatpaşa Mahallesi'nin bir ortaokula ihtiyacı var, eğitimi siyasete alet etmeden bu ihtiyaç giderilmelidir. Laik, bilimsel eğitimin neferi olan Çanakkale Merkez Ortaokulu'nun haksız bir şekilde yıkılmasının ardından mücadelemizi başlattık ve Merkez Ortaokulu'na kavuşana kadar mücadeleye devam edeceğiz." dedi. Konuşmasının ardından sergi, ilk gün buluşmasına katılan konuklarla beraber gezildi. Serginin paralelinde gerçekleştirilecek olan Çarşamba sohbetlerinde sergide yer alamayan çalışanlara ve öğrencilere yer verileceği, Çarşamba sohbetleriyle anıların paylaşılmaya devam edeceği bilgisi verildi.

"Kentte Merkez Ortaokulu" sergisi 18 Aralık 2019 Çarşamba gününe kadar Müze Eyüp Görgüler Süreli Sergi Salonu'nda Pazartesi hariç her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum