Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"KENDİME GÜVENİYORUM"

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, saat 13.00’te, Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi başvuruda bulundu. Resmi başvuru, CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşirken, Mutluay, sonrasında kendisine destek olmak için Tarla Sokak’a gelen partililerine seslendi.

28 Kasım 2023 - 15:40
Gerçekleşen başvuru ve aday adaylık konuşmasına, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan, geçmiş dönem İl Başkanları Doğan Ateş ve Güler Koçer, Geçmiş Dönem Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte ve Ali Uyanık da katıldı. Öte yandan STK temsilcilerinin büyük bir bölümü de açıklamaya destek olmak için Tarla Sokak’taydılar.
“BİRİ VEFA DİĞERİ İSE GÜVEN”
Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı İrfan Mutluay, “Davet metninde iki sözcük vardı biri vefa, diğeri ise güven. 1968’den beri sosyal demokrat belediyeciliğin en önemli örneklerini sunan, rahmetli Reşat Tabak’a, İsmail Özay’a, bu kenti 21 yıldır başarı ile yöneten Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’a şükranlarımı sunuyorum.
“BU KENTİN YÖNETİMİNE ADAY OLANLARA BU KENTİN GÜVENMESİ GEREKİR”
İkinci altını çizdiğim sözcük güven oldu. Bu ülkede maalesef vefanın da güvenin de değeri kalmamaya başladı. Bu değerler erozyona uğradı. Bu kentin yönetimine aday olanlara bu kentin güvenmesi gerekir. Bu kentin yöneticiliğinin güvenilir bir ele teslim edilmesi gerekir. Kamu kaynaklarını halkı için kullanan bir belediye başkanı ancak bu anlayışın devamı olabilir.

“KENDİME GÜVENİYORUM. SİVİL ALANDA DA VARIM, BÜROKRASİDE DE VARIM, YEREL YÖNETİMDE DE VAR OLACAĞIM”
30 yılı aşkın bir süre kamu görevlisi olarak çalıştım. Ziraat Mühendisiyim. Çanakkale’nin köylerinde ayak basmadık yer bırakmadım. Birçok projeyi yürüttüm. 5 yıla yakın bir süredir Belediyeciliği öğrendim. Sadece kamu görevlisi olarak çalışmadım. Bir yurttaş olarak bu kente, mesleğime, özlük haklarıma duyduğum sorumluluk gereği sendikal haklarla ilgili aktif görev aldım. Sendika yöneticiliği yaptım. Devam ettim, meslek örgütüm olan Ziraat Mühendisleri Odası’nda yöneticilik yaptım, sorumluluk aldım. Hukukçu olmamama rağmen dava vekilliği yaptım. Kendime güveniyorum. Sivil alanda da varım, bürokraside de varım, yerel yönetimde de var olacağım.
“LÜTFEN ELEŞTİRİDE BULUNMAYIN”
Sizlere seslenmek istiyorum, yoksulluğa, bozuk düzene karşı tek yumruk olmak zorundayız. Artık beyaz, mavi liste rengi yok. Tek renk var o da Cumhuriyet Halk Partisi’nin kırmızısı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi, her bir yöneticisi için lütfen eleştiride bulunmayın.
“ÖNSEÇİM YAPALIM”
Biraz önce önseçim pankartları gördüm. Evet, değişim demokratikleşerek olmalı. Hangi noktada, ilde, ilçede, demokrasi yoksa bu ülkeye demokrasiyi vadedemeyiz. Şu anada kadar İl Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunan diğer aday adaylarına da önseçim yapalım. 4.500 üyemizin önüne sandık koyalım, üyemizin iradesi neyse saygı gösterelim dedim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum