Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KAYBETTİKLERİ MESLEKTAŞLARINI ANDILAR

Çanakkale Tabip Odası üyeleri bugün 12.30’da Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen anma töreninde koronavirüs nedeniyle kaybettikleri meslektaşlarını andı.

01 Nisan 2021 - 15:23 - Güncelleme: 01 Nisan 2021 - 15:34
. Basın açıklaması ise Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy tarafından okundu. Anma programı saygı duruşunun ardından sona erdi.
Geçtiğimiz yıl 1 Nisan gününü, pandemide aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve tedavi sonrası yaşamını yitiren Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun hayata gözlerini yumduğu gün Türk Tabipleri Birliği kararı ile “COVID-19 nedeniyle kaybettiğimiz hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü” olarak belirlemişti. Bu yıl ilk anma programı gerçekleştirildi. Çanakkale Tabip Odası üyeleri de bugün 12.30’da Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen anma töreninde koronavirüs nedeniyle kaybettikleri meslektaşlarını andı. Basın açıklaması ise Çanakkale Tabip Odası adına Güleda Erensoy tarafından okundu.
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy tarafından okunan basın metni şu şekilde; “COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anıyoruz!
Güzel günleri görebilme umuduyla var gücümüzle çalıştığımız pandemi sürecinin bir yılını geride bıraktık. Mesleğimizin getirdiği sorumluluk ve yaşanabilir bir dünya umuduyla canla başla çalışırken değerli meslektaşlarımızı kaybettik ve sonsuzluğa uğurladık.
Yönetilemeyen bir pandeminin gölgesinde söylenmeyenleri söyleyerek, saklananları açığa çıkararak, toplumun ihtiyaçlarını talep ederek yurttaşların sözü olmaya çalıştık. Tüm bunları yaparken nitelikli koruyucu ekipman sağlanmayan, uzun mesai saatlerinde, kötü çalışma ortamlarında, hukuksuzca izin ve istifa hakları yasaklanan meslektaşlarımızın sesi olmak için çaba gösterdik.

“391 SAĞLIK ÇALIŞANINI KAYBETTİK”
Ne yazık ki kulaklarını tıkayıp, sesimizi duymak istemediler. Yönetemedikleri pandeminin suçunu vatandaşa, yükünü bizlere yüklediler. Ve 140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken 391 sağlık çalışanını kaybettik. Ancak ses olmaya devam ediyoruz. Daha fazla hastalanmamak, ölmemek için sesimizi daha da yükseltmeye, yitirdiğimiz meslektaşlarımız için COVID-19’un meslek hastalığı sayılması adına mücadelemize devam edeceğiz.
Meslek hayatları boyunca gösterdikleri özverinin kat be katını pandemi döneminde gösteren pandemiyle mücadele eden tüm hekim ve sağlık çalışanları için bir simge haline gelen, COVID-19 salgınında aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve tedavi sonrası yaşamını yitiren değerli hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu kaybettiğimiz 1 Nisan gününü TTB 72.Kongresi’nde aldığımız karar ile “COVID-19 nedeniyle kaybettiğimiz hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü” olarak belirlemiştik. Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını asla unutmayacağız, onları toprağa değil sonsuzluğa uğurladığımızı her 1 Nisan’da belirtmeyi sürdüreceğiz.”

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum