Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"KAPANMALARI YENİDEN YAŞAYACAĞIZ"

"KAPANMALARI YENİDEN YAŞAYACAĞIZ"
02 Ağustos 2021 - 10:57
Yaklaşık bir buçuk yıldır süren pandemi, Türkiye’de kapanma ve aşılama süreci ile etkisini azaltmıştı. Koronavirüs ile mücadelede aşılama beklenildiği hızla ilerlemedi ve toplumun ancak üçte biri aşılandı. Çanakkale’de vakalar tekrar artışa geçti ve mutasyona uğrayan virüs daha fazla hasar bırakmaya başladı. Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, “Kapanmaları yeniden yaşayacağız” derken, “Aşı oranımız yükselmişti yeniden çok düştü” dedi.
Bir buçuk yıldır kara bulut gibi dünyanın üzerinde dolaşan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, Türkiye’de aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Halen daha aşı ile ilgili tartışmalar yaşanırken, soru işaretleri de kafaları meşgul etmeye devam ediyor. Aşılama oranlarına bakıldığında, üç doz veya iki doz olan vatandaşların sayısının nüfusun sadece üçte biri olduğu görülüyor. Süreçte ise vaka sayıları artışa geçerken, Çanakkale’de mutasyonlu virüsle ilgili de panik yaşanıyor.
Çanakkale Gündem Gazetesi, Konuyla ilgili Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy ile röportaj gerçekleştirdi. Erensoy, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, Çanakkale’de artan vakalar ile ilgili değerlendirmede bulundu. Dr. Erensoy yapmış olduğu açıklamada, “Çanakkale’de mutant virüs görüyoruz. Sayılarda artışlar başladı. Kesinlikle kalabalıklara girme konusunda ve kapalı mekanlar ile ilgili çok dikkatli olunması gerekiyor.
“MUHTEMELEN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KAPANMALARA GİDECEĞİZ”
Bu virüsün seyri genel anlamda, sıcak havalarda azalıyor. Ona rağmen durum bu! Evet, muhtemelen ilerleyen günlerde kapanmalara gideceğiz. Kapanmaları yeniden yaşayacağız.
“TOPLUMUN 3’TE 1’İ AŞILANMAMIŞ GÖRÜNÜYOR”
Toplumun hala üçte biri bile aşılanmış görünmüyor. Aşılamadan kastımız Biontech’te 2.dozu, Sinovac’ta ise 3.dozu tamamlamaktır. Bunun tamamlandığı toplumun ancak üçte biri. Aşılananlar kesinlikle enfeksiyona yakalanırlarsa daha hafif atlatacaklar. Bu oranla yeni bir pikin önlenmesi mümkün değil. Aşı oranımız yükselmişti yeniden çok düştü.
“DAHA HIZLI YAYILIYOR”
Çok ciddi bir aşı kampanyasına ihtiyaç var. Belediye ile görüşeceğiz. Tabip Odası olarak aşı kampanyası ile ilgili neler yapabiliriz düşünüyoruz. Aşı oranını yükseltmezsek hiçbir önemi yok. Varyantlardan ve mutantlardan korkmalıyız. Daha hızlı yayılıyor” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum