Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN"

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Mevlit Kandili vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

"KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN"
08 Kasım 2019 - 11:19

“Bu gece, insanlık alemine bir kurtuluş mücadelecisi olarak gönderilen ve insanlığın ufkunu aydınlatan peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği bir gecedir. O peygamber ki, insanların kötülükte sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur.

Hz. Muhammed (SAV), yaşamı boyunca insanlara iyiliği, adaleti, hoşgörüyü, kardeşliği ve güzel ahlâkı tavsiye etmiştir. Mevlit Kandili, Hz. Peygamber Efendimizi anlama, anlatma, yaşama ve genç nesillere anlatmak için en önemli zamandır. Bununla beraber, O’nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir.İnsanlığın her zaman ve her mekânda Hz. Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan sünnetine ihtiyacı vardır. O’nun söylediği her söz, yaptığı her eylem, insanlığın daha iyi yaşamasını, daha iyi düşünmesini sağlamaya yönelik olmuştur.  Bizlere düşen; her sözü ve davranışı insanlığın ufkunu açan Peygamberimizi, içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve O’nun bize kazandırdığı, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmaktır.Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek gün ve gecelerin önemini daha iyi idrak ederek, bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir.

Biz Müslümanlar gönüllerdeki peygamber aşkını, hayata Peygamber ahlakı, kulluk sorumluluğu ve ümmet bilinci olarak taşımalıdır. Bu vesile ile üzere   tüm İslam aleminin Mevlit Kandil’ini kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum