Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KADINLAR BAŞKAN GÖKHAN'A DESTEK OLDU

CHP İl Kadın Kolları yönetimi ve üyeleri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a destek olmak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdiler.

11 Mart 2020 - 17:31

Başkan Gökhan'a haksızlık yapıldığını belirten İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol yaptığı açıklamada; "Bakıyoruz ki; her 18 Mart yaklaştığında Çanakkale’nin bu özgür havasını ruhuna sindiremeyenler tarafından düzenli olarak Belediye Başkanımıza saldırı yapılmakta, bir algı operasyonu yürütülmektedir. Biz trol olmayı bilmiyoruz. Birilerinin paralı klavye silahşörleri hiç değiliz. Biz bu kentin özgür iradeli kadınlarıyız ve yaşadığımız bu kentin huzurunun bozulmasına izin vermeyeceğimizi açıkça ifade ediyoruz.

Neredeyse 18 yıldır Türkiye’de iktidarı temsil edenler; kadın haklarının bu süreçte ne kadar gerilediğini görmeden, Çanakkale özelinden bir genellemeye varmak istemektedirler. Son 15 yılda AKP iktidarında kadınlar konusunda neler yaşandığına dair bir özet geçelim istiyorum.

AKP Genel Başkanı, kadın dernekleri ile yapmış olduğu bir toplantıda “Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum” demişti. Yine dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç; “Kadınsa o da iffetli olacak. Mahrem namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak, bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak” diyerek kadına dair bakışını net özetlemişti.

Dönemin Orman Bakanı Veysel Eroğlu kendisinden iş isteyen kadına; “Evdeki işler yetmiyor mu?” diyerek anayasa tarafından korunan çalışma hakkı ve özgürlüğünden kadınları muaf tutma gafletinde bulunmuştu.

Dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek; “Anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün? Anası ölsün” diyerek tecavüzü ve tecavüzcüleri teşvik edercesine konuşmuştu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü de kullanarak Belediye Başkanımızı hedef alan mütecaviz konuşmalar bir yana dursun, aklımıza AKP’nin Kadın İl Başkanının 8 Mart günü istifaya zorlandığı da gelmektedir. Şehrimizi Mecliste temsil eden kadın milletvekilimizden isteğimiz, kadınlar ile ilgili tüm enerjisini yukarıdaki söylemler için de harcamalarından başka bir şey değildir.

AKP’li yetkililerin, kadınların da bu ülkede yaşadığını görmeleri, anlamaları ve onlar için de çalışmalar yapmalarını talep etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum