Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

JUDO MÜSABAKALARI NEFES KESTİ

Çanakkale Merkez ve İlçelerinden gelen 100 minik judocu Cumartesi günü minderde ter döktüler. Judo eğitmenleri ile yapmış olduğumuz röportajda ortaya çıkan sonuç, “Uluslararası arenada zafer bekliyoruz. Judocular ve çocuklarımız desteklenmelidir” oldu.

21 Ocak 2019 - 11:46

100 judocu Cumartesi günü Çanakkale Şampiyonu olabilmek için minderde kıyasıya mücadele ettiler. Belirli nezaket koşulları içerisinde yapılan judo müsabakalarında hakemlerin özellikle titiz oldukları bir kural bulunuyor. Judocular mindere geldiklerinde birbirlerini mutlaka selamlıyorlar. Daha sonrasında kıran kırana bir mücadelenin içerisine giriyorlar. Judo dünya çapında bilinir olduğumuz ve Olimpiyatlarda derece kazandığımız bir branş olarak dikkat çekiyor.

Cumartesi günü Bozcaada’dan ve Lapseki’den gelen ekipler ile birlikte 18 Mart Kapalı Spor Salonu’nda 100 sporcu birinci olmak için mücadele ettiler. Beyaz, beyaz-sarı ve sarı kemerlerde mücadele eden miniklerin doğum tarihleri 2005 ile 2010 arasında değişiklik gösterdi.

Müsabakalardan çok eğitmenler ile yapmış olduğumuz röportajlar dikkat çekti. Judo antrenörlerimiz gerekli destekler sağlandığında çocuklarımız uluslararası arenada dikkat çekici zaferlere imza atabilirler görüşündeler.

Özellikle, Bozcaada’dan gelen eski Balkan Şampiyonu, 66 yaşındaki Bilge Doğru, “Ben 66 yaşındayım bu sporu hala bırakamıyorum” diyerek judonun bir sevda olduğunu belirtti.

Gökay Yıldız, “100 sporcumuz buradaki müsabakalara katılacaklar. Kız-erkek olarak ayıracak olursak sporcularımızın 40’ı kız, 60’ı erkek sporculardır. Biz yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Burada yapılacak müsabakalar sonucunda derece alan çocuklarımız Türkiye genelinde de derece alabilirler. Türkiye’de okul sporlarında derece yapabilecek çocuklarımız mevcut. Beyaz kemer, beyaz-sarı ve sarı kemerlerde mücadeleler yapılacak. Arada turuncular var. Burada daha önce dereceye giren çocuğumuz yok. 2005 ve 2010 aralığında doğan çocuklarımız katılıyorlar” açıklamalarında bulundu.

Tuğrul Atak, “Daha önceki yıllara göre şu anda burada yoğun bir katılım olduğunu görüyoruz. Bu judo açısından sevindirici bir gelişmedir. Bu demek oluyor ki Çanakkale’nin judoda istikbali parlaktır. Gelecek yıllarda Çanakkale ve ilçelerinden çok çok iyi judocuların çıkacağına inanıyoruz. Çocuklarımızın milli takım bazında olmaları gönülden dileğimizdir. Çok çalışarak bu mücadeleleri kazanacağız. Bizim amacımız Türkiye içerisinde değil, Türkiye dışında dereceler almaktır. Hedefler büyük…

Bozcaada çok küçük bir ilçe… Türkiye’de köyü olmayan tek ilçe Bozcaada’dır. Bozcaada’da çok büyük bir judo potansiyeli var” dedi.

Bilge Doğru, “Bozcaada’da 20 senedir çocukları çalıştırıyorum. 20 senedir Bozcaada judoyu tanıyor. Judo Çanakkale’de yeni gelişen bir spor dalıdır. Judo’da daha zayıfız. Çalışmalar devam ederse, çocuklar teşvik edilirse başarı kaçınılmaz olacaktır.

Türkiye çapında değil Judo Olimpiyatlarda temsil edilen bir spordur. Judo’da olimpiyatlarda Milli Takım olarak derece alıyoruz. Federasyonlar arasında en çok maddi desteği alan branş Judo’dur. Başarı alınırsa branşlarda maddi destek artmaktadır. Dünya çapında judoda iyi durumdayız. Derecelerimiz bulunmaktadır. Judo güzel bir spor… Belirli bir ahlak barındıran bir spor… Çocuklar hem zihinen hem bedensel açıdan gelişme gösterebiliyorlar. Ben Balkan Judo Şampiyonuyum. 66 yaşındayım, hala bu sporu bırakmış değilim!” cümleleri ile düzenlenen etkinliği değerlendirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum