Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İTTİFAK SÖZÜNÜ YİNELEDİ

Çanakkale’de altı siyasi partinin il başkanlarının üçüncü toplantısı, Akol Otel’de, DEVA Partisi İl Başkanlığında gerçekleşti.

İTTİFAK SÖZÜNÜ YİNELEDİ
12 Ağustos 2022 - 11:34
Gerçekleşen toplantıya CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Saadet Partisi İl Başkanı Şener Yüzer, Demokrat Parti İl Başkanı Nail Babacan, DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca ve Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer katıldı.
“ÜSTÜN BİR ZAFER KAZANMAK İSTİYORUZ”
DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca, ”Bugün altılı masanın üçüncü toplantısını gerçekleştiriyoruz. Daha önce 2 toplantı daha gerçekleştirdik. Bizler güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarını birlikte yürüttük. Ortak mutabakat metni hazırladık. Ortak bir Cumhurbaşkanı adayı belirleyerek seçimlerde, üstün bir zafer kazanmak istiyoruz. Ekonomi, sağlık ve diğer alanlarda verimli çalışmalarımız oluyor” dedi.
“YOLUMUZA ÖNÜMÜZÜ GÖREREK, BASAMAKLARI BİRER BİRER ÇIKARAK İLERLİYORUZ”
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Amerika’da olduğu gibi cumhuriyetçiler, milliyetçiler şeklinde ikiye bölmeye çalıştılar. Duyarlı siyasi partilerin bir araya gelmesi gerekiyordu. Bu altılı masa böyle bir birlikteliktir. Biz halkımızın sesi olmak için hep ortalarda ve sahadayız. İktidar şu anda çok zor durumda özellikle Cumhurbaşkanının peşinde koşan, illerin Valileri, ilçelerin Kaymakamları bile siyasetin malzemesi olmuş durumdalar.
Devletin kadroları siyasallaşmışsa, Devlet parti Devleti olduysa valiler ve kaymakamlar siyasete alet olmuştur. Ben özellikçe Çanakkale’de Çanakkale Valimizin de bu konuda hassas davranmaya davet ediyorum. Çanakkale barışın ve özgürlüklerin kenti kendilerini biraz daha dikkatli olmaya, topluma saygılı olmaya ve işini yapmaya davet ediyorum. Siyasi partinin il başkanı gibi davranmamalarını öneriyorum.  Her partimizin kendi içinde çalışmalar ve çalışmalar iyi gidiyor. Hepimizin Cumhurbaşkanı adayı belirlenen Cumhurbaşkanı adayıdır. Yolumuza önümüzü görerek, basamakları birer birer çıkarak ilerliyoruz” açıklamasında bulundu.

“GERÇEKTEN BU YAZ SON YAZ YA BU YAZ ÇOK GÜZEL GEÇECEK YA KARA KIŞ OLACAK”
Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer, “Altılı masa seçim birlikteliği değil Türkiye birlikteliğidir. Elbette bu masaya nifak tohumları ekmek isteyenler, fitne fesat çıkarmak isteyenler olacaktır. Altılı masa hem genel merkezler hem il düzeyinde tam gaz yoluna devam etmektedir. Altılı masanın ayağında, 7. bileşeni arayanlarda çok arayacak ve öyle bir şey yoktur. Biz bu yaz son yaz diye Gelecek Partisi özelinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gerçekten bu yaz son yaz ya bu yaz çok güzel geçecek ya kara kış olacak. Genel merkez düzeyinde seçim sonrasını konuşmaya başladık. Seçim bir şekilde alınacak sonrasında, adalet, eğitim, sağlık gibi konular üzerinde çalışmaya başladık.  Komisyonlar o yönde çalışıyor” ifadelerine yer verdi.
“TABANDA HALKIMIZ BİR ARADA HAREKET ETMELİDİR”
Saadet Partisi İl Başkanı Şener Yüzer, “Bizim burada vurgulamak istediğimiz konu, şu anda ülkemizde iç problemleri ve gerekse uluslararası problemleri karşısında gerçekten ince bir noktada yürüyoruz.  Bu arada seçime gidiyoruz. Bu seçimde partiler birbirlerine rakip olabilirler ama milleti ikiye bölmeye, ötekileştirmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu konuda aklımızı başımıza almamız lazım. Yarın uluslararası düzeyde ne olacağı belli değil. Bunları hep beraber aşmamız lazım. Tabanda halkımız bir arada hareket etmelidir” ifadelerini kullandı.
“PARLAMENTER SİSTEME GEÇENE KADAR HEP BİRLİKTE OLACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERDİK”
İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, “Amacımız tek adam rejimine karşı parlamenter sistemi getirmektir. Altılı ittifak masamızın bugün üçüncü toplantısı gerçekleştiriliyor. Altı ayrı partiden görüşü olan insanlarız. Hepimiz aynı olarak devam edeceğiz, anlamına gelmez.  Parlamenter sisteme geçtikten sonra her parti kendi adına, kendi görüşleri ve yorumları ile yol alacaktır. Parlamenter sisteme geçene kadar hep birlikte olacağımızın sözünü verdik” dedi.
“ÜLKEMİZE VE ÇANAKKALE’YE HİZMET İÇİN BURADAYIZ”
Demokrat parti il başkanı Nail Babacan, “Siyasi partiler ülkenin ve halkın refah ve mutluluğunu sağlamak için görevlendirilmiş anayasal kuruluşlardır. Bizler partililer olarak, halkımıza hizmet için burada bulunmuş oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini, yöneten AK Parti iktidarı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bazı kararlarla çöküşüne sebep vererek olaylar içerisine girmiştir. Sınırlarımız kevgir durumuna dönmüştür. Ben İstanbul’da metrobüse bindiğimde yüzde ellisi zenci, Afrikalı, Suriyeli bütün insanların arasında seyahat ettim. AK Parti iktidarı, Türkiye Cumhuriyeti’ni nüfus yapısını değiştirmeye çalışıyor. Sınırlarımıza güvenliğimizi sağlayamıyor. Bu iktidarın bizlerin beraber hareketi ile yönetimden gitmesi gerekiyor. Huzur ve refah için hep birlikte gayret gösteriyoruz. Temel esaslarda bir ayrılığımız yok. Ülkemize ve Çanakkale’ye hizmet için buradayız” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum