Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İSTİFANIN ARDINDAN DOLAR YİNE YÜKSELDİ!

Lütfi Elvan'ın görevden affını istemesi sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yardımcısı Nureddin Nebati atandı. Karar öncesinde 13.30 liranın altında seyreden dolar yeni güne 13.45 liradan başladı. Dolar/TL saat 09.20 itibarıyla 13.38 seviyesinde işlem görüyor.

İSTİFANIN ARDINDAN DOLAR YİNE YÜKSELDİ!
02 Aralık 2021 - 11:00
Dün gece Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi Elvan'ın yerine Nureddin Nebati atandı. Dolar ekonomi yönetimindeki bu değişime yükselişle cevap verdi.
DOLAR/TL 13.53 SEVİYELERİNE KADAR YÜKSELDİ
Söz konusu karar yayımlanmadan önce Dolar 13.25-13.30 lira aralığında seyrederken kararla birlikte dolar yeni güne 13.45 liradan başladı. Dolar/TL saat 09.20 itibarıyla 13.38 seviyesinde işlem görüyor.
ERDOĞAN'IN ÇİZGİSİNE DAHA YAKIN BİRİ OLARAK GÖRÜNÜYOR
Yeni bakan Nureddin Nebati özellikle faiz konusunda piyasalar tarafından Elvan'a göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çizgisine daha yakın birisi olarak görünüyor. Bu sebeple kararın ardından kur yönünü yukarı çevirdi.
DOLAR YENİ GÜNE 13.45 LİRADAN BAŞLADI
Dün doların 13.87 liraya yükselmesi sonrasında Merkez Bankası 7 yılın ardından ilk kez doğrudan satış yoluyla döviz piyasasına müdahale etti. Uzmanlar, dolarda yükselişin sürmesi durumunda bugün gözlerin yeniden Merkez'e çevrileceğini ve müdahale konusunda ne kadar ısrarcı olup olmadığına bakılacağını belirtti.
Euro kuru ne kadar? Euro kaç TL? Euro alış ve satış fiyatları için tıklayın.
Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar alış ve satış fiyatları için tıklayın.
Altın fiyatları için tıklayın. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?


Kaynak: Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum