Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İŞTE ÇANAKKALE'NİN KORONAVİRÜS HARİTASI!

Bakanlık tarafından uygulamaya konulan Hayat Eve Sığar uygulaması, çok sayıda vatandaş tarafından aktif bir şekilde kullanılmaya devam ediyor.

İŞTE ÇANAKKALE'NİN KORONAVİRÜS HARİTASI!
07 Kasım 2020 - 11:52
HES uygulaması ile anlık bir şekilde Türkiye’nin koronavirüs haritası inceleniyor. Yeni pozitif vakalar harita üzerinde yerlerini alıyor. Çanakkale’nin ilçelerinde ise son zamanlarda kırmızı alanların arttığı görüldü. İlçeler arasında Biga-Çan ve Çanakkale Merkez kritik alanlar olarak göze çarptı.
Bakanlık tarafından uygulamaya konan Hayat Eve Sığar uygulaması, bugüne kadar birçok kişi tarafından kullanıldı. Aktif bir şekilde kullanılmaya da devam ediliyor. Hayat Eve Sığar uygulamasından ayrıca, kamu kurumlarına girişte ve toplu ulaşımda kullanılan HES kodu da alınabiliyor. Ayrıca HES kodları yine bu uygulama üzerinden güncelleniyor.
Hayat Eve Sığar uygulamasının en dikkat çekici özelliği ise Türkiye’nin bölge bölge koronavirüs haritasının görülmesi.Vatandaşlar bu uygulama üzerinden Çanakkale bölgesine geldiklerinde, vakaların artışından dolayı, kentin kırmızı renge döndüğünü görecekler. Bozcaada’da dahi vaka bulunurken, Bozcaaada’nın mavi renkte olması teselli oldu.
Öte yandan Biga, Çan ve Çanakkale Merkez, koronavirüs salgınında kırmızı renge dönen başlıca yerler arasında bulunuyor. Aylar önce mavi yeşil bölge olan Çan, son zamanlarda vakaların artış hızına bağlı olarak kırmızı renge büründü. Çanakkale’de salgın ciddiyetini korurken, vatandaşlar somut tedbirlerle baş edilebileceğini söylediler.

Kaynak: Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum