Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İŞKUR'UN MESLEK AŞKI; PANDEMİ ENGELİNİ AŞTI, 500 ÖĞRENCİYE ULAŞTI!

Kariyer yolculuğunda her zaman gençlerin yanında olan Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Meslek Danışmanlığı Birimi pandemi dönemi boyunca geleceğin yükselen nesilleri için çalışmalarına devam ederek seminer, sunum ve birebir online görüşmelerle yaklaşık 500 öğrenciye ulaştı.

İŞKUR'UN MESLEK AŞKI; PANDEMİ ENGELİNİ AŞTI, 500 ÖĞRENCİYE ULAŞTI!
06 Ocak 2021 - 11:37
Çanakkale İŞKUR Meslek Danışmanlığı Biriminde görevli Meslek Danışmanları tarafından kurumda ve uzaktan çalışma kapsamında evlerde online olarak Kariyer Danışmanlığı hizmetleri kapsamında; meslek seçimi aşamasındaki ortaokul ve lise öğrencilerine “Meslek Seçimin Önemi ve Geleceğin Meslekleri”, meslek lisesi öğrencilerine ise “Etkili CV Hazırlama” seminerleri verildi. Yine Meslek Danışmanlığı Birimi koordinasyonunda Kasım ayında Türkiye’de bir ilke imza atılarak Dijital Meslek Tanıtım Gününde meslek uzmanları ile ortaokul öğrencileri bir araya geldi. Meslek erbapları kendi meslekleri ile ilgi olarak mesleğe giriş koşullarını, çalışma ortamlarını, mesleğin gerektirdiği kişisel ve akademik özellikleri, işgücü piyasasındaki konumu ve geleceği gibi pek çok önemli konuya değinerek öğrencilerin merak ettiği konular hakkında onları bilgilendirdiler.

Çanakkale İŞKUR Instagram hesabında(iskurcanakkale) her hafta Çarşamba günleri ‘Haberin var mı?’paylaşımları ile geleceğin meslekleri ve yeni teknolojileri paylaşarak öğrenciler, veliler ve toplumun diğer ilgili kesimleri yeni mesleklerden ve teknolojik gelişmelerden haberdar edilirken meslek seçiminde karar verme süreçlerinde etkili olan mesleki yönelim test bataryasını uygulayan öğrencilerle birebir online görüşmelerle test sonuçları yorumlandı.. Öğrencilerin bu değerlendirme sonucunda kendi ilgi, yetenek ve becerilerinin farkında olmaları amaçlandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum