Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İRFAN ŞAHİN ER MEYDANI PROJESİ ÖDÜL GETİRDİ

Biga Belediyesi, Kent ve Başkan Dergisi tarafından düzenlenen Türkiye’nin en prestijli yerel yönetim ödülü olan Kent&Başkan Ödülleri yarışmasında ödülün sahibi oldu. Başkan Erdoğan, “Bu gurur tüm Bigalıların” açıklamasında bulundu.

İRFAN ŞAHİN ER MEYDANI PROJESİ ÖDÜL GETİRDİ
11 Ekim 2021 - 09:43
Kent Başkan Dergisi tüm Türkiye’yi kapsayan ve tüm belediyelerin projeleriyle aday olduğu oylama ile başarılı belediye başkanlarını belirledi. Bu kapsamda yarışmaya UNESCO  Somut Olmayan Yaşayan İnsan Hazinesi listesindeki Kıspet Ustası İrfan Şahin Er Meydanı projesi, ‘Usta’ya Vefa’ ismiyle tarihi ve kültürel mirası koruma kategorisinden katılan Biga Belediyesi, büyük destek alarak ödülün sahibi oldu.
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a ödülünü Kent ve Başkan Dergisi İzmir Temsilcisi Arzu Aytekin takdim etti.

“Bu gurur tüm Bigalıların” diyen Başkan Erdoğan, “Biga Belediyesi olarak kapalı pazar yerimizin arka tarafındaki Kavaklık köprüsü yanındaki atıl vaziyette bulunan arazi üzerine kazandırdığımız yeşil alana Kıspet Ustası İrfan Şahin Er Meydanı ve Sosyal Aktivite Alanı ismini verdik. Bu alanda hem atasporumuz Biga kurtuluş yağlı pehlivan güreşlerini yapıyoruz hem de sosyal faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. 18 Eylül Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde de çok güzel bir yağlı pehlivan güreşlerine ev sahipliği yaptık. Usta’ya Vefa projemizle hem kültürel, tarihi hem de sosyal yaşam hedefledik. Biga Belediyesi olarak, milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak en önemli sosyal belediyecilik görevlerimizden bir tanesidir. Projemiz hem yağlı pehlivan güreş geleneğinin yaşayacağı bir alan inşa etmek, hem de Kıspet Ustası İrfan Şahin’i hayattayken onure etmek, kaybolmaya yüz tutmuş bu mesleği canlandırmak, Kıspetçilik mesleğini ve İrfan Şahin’i gelecek neslin tanıması amacıyla hayata geçirdik. Bu projemiz ve ödülümüzle Biga’nın, bölgenin ve tüm güreş camiasının yakından tanıdığı, büyük saygı duyduğu ve kıymet verdiği İrfan Şahin’e ahde vefamızı bir nebze de olsa ödemiş olduğumuzu düşünüyoruz. Kent ve Başkan Dergisi'nin düzenlediği yılın başarılı Belediye Başkanları anketinde, Ustaya Vefa Kıspet Ustası İrfan Şahin Er Meydanı Projemiz ile bizleri en başarılı Belediye Başkanı seçen vatandaşlarımıza ve ödül takdimini yapan Kent ve Başkan Dergisi İzmir Temsilcisi Arzu Aytekin’e teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum