Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"İNANMIŞ BİR İNSANDAN DAHA GÜÇLÜ BİR SİLAH YOKTUR"

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

 "İNANMIŞ BİR İNSANDAN DAHA GÜÇLÜ BİR SİLAH YOKTUR"
13 Temmuz 2019 - 11:27

Başkan Oruçoğlu, darbe girişiminin türk demokrasi tarihinin kara bir lekesi olduğunu, milletin istiklal ve istikbaline sahip çıktığını belirterek, "15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütünce gerçekleştirilen hain darbe girişimi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak tescillenmiştir.

15 Temmuz 2016 darbe kalkışması ve işgal girişimi, milletimizin verdiği destansı mücadele neticesinde parlak bir zafere ve aydınlığa dönüşmüştür. Aziz milletimiz o gece, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.

15 Temmuz 2016, bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatları olduğunun bir kez daha tescillendiği, bundan böyle hiçbir gücün, milletin ve iradesinin rehin veya teslim alınamayacağının hukuk dışı yol ve yöntemlerle iktidar değişikliği yapamayacağının veya iktidar olamayacağının dosta ve düşmana öğretildiği gündür. Bu teşebbüs Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir.

15 Temmuz gecesi göstermiştir ki, hiçbir ihanet odağı ayağa kalkan millî ruh ve demokrasi inancımız karşısında duramayacak; Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır. 15 Temmuz da devletimizin bütünlüğüne, Milletimizin varlığına, istikbaline ve hürriyetine ağır bir darbe vurmak isteyen hainlere karşı gövdesini siper eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasisine ve parlamenter rejimine kasteden darbecileri bir kez daha lanetliyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum