Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İLK 500'DE BEŞ ÇANAKKALE FİRMASI !

İstanbul Sanayi Odasının “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması 2019 yılı sonuçları açıklandı.

İLK 500'DE BEŞ ÇANAKKALE FİRMASI !
14 Temmuz 2020 - 11:39
Araştırmanın zirvesinde 87 milyar 949 milyon lira üretimden satışla yine TÜPRAŞ yer alırken  Ford ikinciliğini, Toyota  üçüncülüğünü, Oyak Renault da dördüncülüğünü korudu ve 2019 yılında bir önceki senenin sıralamasına göre ilk dört değişmedi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu : “ İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması 2019 yılı sıralamasında yer alan , Ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan, istihdam yaratan tüm firmalarımızı tebrik ediyorum.
Araştırma sonuçlarını çok iyi değerlendirmek lazım. İş dünyasının zorluklarla mücadele ettiği bir yıl olan 2019’da büyüme performansında da bir yavaşlama , Dünya ticaretindeki daralma göze çarpıyor. 
Bununla birlikte son üç yıldan beri istikrarlı bir şekilde teknoloji yoğunluklu sanayilerin yaratılan katma değer içindeki payındaki artış yaşanıyor.  2019 yılında ilk kez orta-yüksek ve yüksek teknolojinin yaratılan katma değerdeki payı yüzde 30’u geçerek yüzde 30,4 oldu. Bu artışın özellikle son yıllarda büyük bir atılım gösteren savunma ve havacılık sanayi sektörlerinden kaynaklandığı düşünülüyor. Yine sanayimizin teknoloji yoğunluklu katma değer üretiminin önünü açacak Ar-Ge’ye harcamaları 2019 yılında 9,7 milyar TL oldu. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 152 artışı ifade ediyor. Aynı dönemde Ar-Ge harcamalarının üretimden satışlara oranının da yaklaşık binde 5’ten yüzde 1’e yükseldi.
Çanakkale’den;
İÇDAŞ ÇELİK ENERJİ A.Ş. 16. Sırada,
 İÇDAŞ ELEKTRİK A.Ş.  63. Sırada,
ABALIOĞLU YEM A.Ş. 91. Sırada,
AKÇANSA A.Ş.  127. Sırada,
DOĞTAŞ Kelebek A.Ş.  482.sırada yer aldılar .
Firmalarımızın listede yer almasından gurur duyduk, kendilerini tebrik ediyor ve İlimize yarattıkları tüm katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum