Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Çanakkale’nin ulusal ve uluslararası alanda daha etkin tanıtımını sağlamak, tanıtıma yönelik sürdürülen iletişim süreçlerini güçlendirmek ve yürütülen faaliyetlerde koordinasyon sağlamak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı bünyesinde oluşturulan “İl Tanıtım ve Geliştirme Programı (İTGP)” kapsamında Valiliğimiz başkanlığında oluşturulan “İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu” toplantısı düzenlendi.

İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ
23 Haziran 2022 - 11:38
Gerçekleştirilen toplantıya; Vali İlhami AKTAŞ, Vali Yardımcısı- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah KÖKLÜ, Turizm Operasyon ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı FÜSUNOĞLU, Ayvacık Kaymakamı İlker EKER, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat YILMAZ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf MEMİŞ, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan GÖLCÜK, Destinasyon Müdürü Yasin TOPÇU, Destinasyon Koordinatörü Sena Elif GÖZGÜ, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ÜZEN, turizm sektörünün temsilcileri ile İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu üyeleri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat YILMAZ’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda Turizm Operasyon ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı FÜSUNOĞLU tarafından Çanakkale’nin kısa, orta ve uzun vadeli tanıtım hedefleri, aksiyon planları için ihtiyaç duyulacak eğitim planlaması, il tanıtım ve geliştirme programının genel amacı ve paydaşlarıyla ilgili konular hakkında katılımcılar bilgilendirdi.
Açılış konuşmalarının ardından; InSEA2023 Dünya Kongresi Düzenleme Kurulu Eş Başkanı Doç. Dr. Enver YOLCU tarafından Uluslarası Sanat Yoluyla Eğitim Dünya Kongresi  (InSEA) tarafından Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünde “Fault Lines-Fay Hatları” temasıyla Çanakkale’de 38’incisi düzenlenecek kongre hakkında;
Kentsel Strateji Şirketi Kurucusu Faruk GÖKSU tarafından “Çanakkale Tanıtım ve Geliştirme Stratejisi”  hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Toplantıda; Çanakkale’nin turizm ürünleri ve unsurlarının tanıtımı için gerekli “Kent Stratejisi “hakkında teknik çalışma yapılması ile kurul gündeminde yer alan diğer konular istişare edildi.
Turizmin geliştirilmesi için yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu ve Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi için hep birlikte gayret gösterdiklerini ifade eden Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale’nin ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılmasında emeği geçen İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu üyelerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Toplantı katılımcıların karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunmalarının ardından sonra erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum