Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İKİ DEV İSİM 30 YIL SONRA BİR ARADA

1994 yılında İstanbul'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında 130 kiloda rakibini yenen Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu cihan şampiyonu Mahmut Demir finalde yendiği ve şimdilerde ABD Güreş Federasyonu Başkanı Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Bruce Baumgartner ile 30 yıl sonra bir araya geldi.

İKİ DEV İSİM 30 YIL SONRA BİR ARADA
17 Mayıs 2024 - 12:19
İki dev isim 30 yıl sonra Paris Olimpiyatlarına katılma kota müsabakalarında bir araya geldiler. Mahmut Demir Dünya Şampiyonu olma sevincini bir kaç saniyede olsa ezeli rakibi Bruce Baumgartner'in omuzlarına oturarak yaşadığı o fotoğraf  çok konuşulmuştu. İşte o hikayenin iki ismi tekrar bir araya gelerek sporun barış ve kardeşlik olduğunu tekrar hatırlattılar. Basım mensuplarının sorularını yanıtlayan Mahmut Demir; "Olimpiyat elemeleri birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. Katılımın yüksel olması Dünya güreşinin ne kadar iyi bir yerde olduğunun bir kanıtı. İnşallah Olimpiyatlara katılma hakkı kazan tüm sporcular başarılı olurlar. Bruce Baumgartner şu an ABD Güreş Federasyonu Başkanı, bunu fer yerde söylemekten onur duyuyorum, Spor bir Savaş Değil bir Yarıştır. Biz ezeli rakip ama ebedi dost olarak bu gün burada 30 yıl sonra bir araya geldik. Şampiyonu yenmeden Şampiyon olamazsınız. Kendisi çok büyük bir Şampiyon ve çok iyi bir dost. Her ikimizde 1996 Olimpiyatlarından sonra güreşi bıraktık ama dostluğumuzu bırakmadık. Bu gün kendisine Kahve ve bir milli takım forması hediye edeceğiz. Türklerin Kahve kültürünü bilmeyen yoktur. Böylece 30 yıllık dostluğumuz 40 yıllık hatırla pekişecektir" ifadelerini kullandı.

Bruce Baumgartner ise 30 yıl önce başlayan o dostluğa vurgu yaparak; "İstanbul'da muhteşem bir turnuva var, bir çok sporcu Olimpiyatlara katılmak için kıyasıya yarışıyor, başarılar diliyorum. 30 yıl öncesine dönersek Mahmut Demir çok büyük bir şampiyon, beni o yıllarda evet yendi, kendini ve Türk Güreşini Dünya arenasında çok iyi tanıttı, o çok büyük bir şampiyon. Burada olmaktan çok mutluyum, 30 yıl sonra o dostumu, büyük rakibimi görmek çok onur verici. Türk güreşi Dünyada kendini kanıtlamış ve iyi sporcuların yer aldığını söylemek isterim. Burada olmak onur verici" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularının ardından ikili bir birlerine hediyeler verdi.

Kaynak: Tek Rumeli Tv
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum