Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İFTAR SOFRASI NAMIK KEMAL'DE KURULDU

Çanakkale Belediyesinin Kent Konseyi Mahalle Meclisleri ve Mahalle Muhtarlıklarının ortaklığında her yıl düzenlenen geleneksel mahalle iftarları, 23 Mayıs 2019 Perşembe günü Namık Kemal Mahallesi'nde düzenlenen iftar programı ile devam etti.

24 Mayıs 2019 - 15:47 - Güncelleme: 24 Mayıs 2019 - 16:06

İftar programına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Cahit Sevim, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Meclisi temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda kentli katıldı.

Dualarla başlayan iftar programında kentliler bir arada oruçlarını açma fırsatı bulurken, yemek sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Önce Allah'ımıza şükretmemiz lazım. Geçen sene yine burada iftar yaptık. Beraberdik. Beraber olduklarımızın bir kısmı şuanda aramızda yoklar, Hakkın rahmetine kavuştular. Onlara buradan rahmet diliyorum. Geçen sene olmayıp, yeni dünyaya gelen ve şimdi aramızda olan çocuklarımız var. Onlara da aileleri ile uzun ve sağlıklı bir yaşam dileyelim. İnşallah onlar da bu kentte mutlu ve huzurlu bir yaşam sürerler. Biraz önce değerli hocamız son yemek duasını yaparken, bir ayet-i kelimeden bahsetti. Orada özellikle de israfın haram olduğundan söz etti. Yüce Allah'ın israfı niye haram ettiğini hiç düşündük mü? Her şey bolca var ve her şeyi insanlar için yaratmış. Ancak, eğer israf edersek, dünyada geri kalan insanları düşünmezsek, onların yokluk içerisinde olduğunu düşünmezsek, onlara destek olamaz, kaynaklarımızı israf edersek, bizden sonra gelenlere bu kaynakları bırakmazsak, dün doğan çocuklarımıza bu dünyayı bulduğumuz gibi bırakmazsak, dünya nimetleri giderek azalır. Bu noktada dünyamız kirlenir. Dolayısı ile biz de kaynakların israf edilmemesi noktasında titizlik gösteriyoruz” dedi.

Dünyada meydana gelen savaşlar nedeni ile insanların göç etmek zorunda bırakılmasının ve çocukların açlıktan ölmelerinin sebeplerine de vurgu yapan Başkan Gökhan; “Şu anda İslam ülkeleri içerisinde ve dünyanın çeşitli yerlerinde çocuklar açlıktan ölüyor. Yemen'de, Suriye'de, Afganistan'da Afrika'da, Müslüman ülkelerinde çocuklar açlıktan ölüyorlar. Halbuki, Müslüman ülkelerinde büyük kaynaklar, zenginlik var. Sudi Arabistan kralları büyük saraylarda yaşıyorlar. Bir diğer tarafta da açlıktan ölen çocuklar ve insanlar var. Oralarda yaşam şartları kötü olduğu için, karınlarını doyuramadıkları için kaçak yollardan göç etmeye çalışıyorlar. Denizlerde yaşamlarını kaybediyorlar. Ne için? Ekmek peşinde koşmak için. Halbuki, bu dünyanın nimetleri öyle çok ki, eğer adil ve eşit paylaşırsak, herkese fazlasıyla yetecektir. Ama biz hem israf ediyoruz hem kaynakları adil bir şekilde bölüştürmüyoruz. Bunların hesabı sorulacaktır. Allah'ın hükümlerine aykırı hareket edip, israf ettiğimiz, haksız yere kazanç elde ettiğimiz noktada bunların hesabı sorulacaktır. Şu kısa ömrümüzde biraz rahat etmiş olabilir ama bu bizim hesap vermeyeceğimiz anlamına gelmez. Her kim ki kul hakkı yer, israf eder, fakirin hakkını gözetmez, bunun hesabı sorulacaktır diyor. Bu Ramazan ayı da tövbe etme, aklımızı başımıza alma, yardımlaşma, barışma ve elimizdeki imkanları paylaşma ayıdır” dedi.

Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından iftar programı, sohbet ortamında sona erdi.

 

Çanakkale Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Mahalle İftarları

25 Mayıs 2019 Cumartesi günü Barbaros Mahallesi Mahallesi'nde (Muhtarlık yanı / Yıldız Sokak – Kızoğlu Sokak),

26 Mayıs 2019 Pazar günü Kemalpaşa Mahallesi'nde (Değirmenlik Sokak – Kemalyeri Sokak),27 Mayıs 

27 Mayıs 2019 Pazartesi günü Esenler Mahallesi'nde (Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Merkezi Önü),

27 Mayıs 2019 Pazartesi günü Fevzipaşa Mahallesi'nde (Maşalık Mevkii),

28 Mayıs 2019 Salı günü Güzelyalı'da (Güzelyalı Halk Plajı) düzenlenecek. İftar programlarına tüm kentlilerimiz davetlidir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum