Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"HEDEFİMİZ, GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR DÜNYA BIRAKMAK"

Temiz ve geri dönüşümlü bir çevre bilincinin genç nesillere aşılanması için yola çıkan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, oldukça yararlı bir etkinliğe imza attılar.

25 Aralık 2018 - 17:19

Vali Orhan Tavlı, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Bolat, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Okul aile Birliği, Okul Öğrenci Temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik, il genelindeki pek çok ilk ve ortaokul öğrencisinin atık malzemelerle ortaya çıkardıkları ürünlerini ÇTSO’da sergilemesiyle başladı.

Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde, çevreye karşı duyarlılığı ve bilinçlendirmeyi arttırmak amaçlı “Sıfır Atık” konulu bir panel düzenlendi. Vali Orhan Tavlı, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Bolat, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile çok sayıda davetlinin katıldığı panelde, öğrencilerin atık malzemelerden oluşan sergisi ve pandomin gösterisi büyük beğeni topladı.

Serginin ardından başlayan panelde ise ilk söz alan Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Bolat oldu. Bolat, “İlimizde katı atıkların bertarafı konusunda 4 adet katı atık birimi kuruldu. Bakanlığımızın da bu anlamda destekleri devam ediyor. Sıfır atık uygulamasıyla atıkların kaynağından ayrı toplanarak geri dönüşümünün sağlanmasıyla ham madde ve enerji israfının önüne geçilmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda geri dönüşebilir atıkların yoğun olarak kullanıldığı kamu kurumları, binalar, alışveriş merkezleri, hastaneler, otel ve restoranlar gibi büyük iş yerleri başta olmak üzere 2023 yılına kadar sıfır atık projesinin tamamen hayata geçirilmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bolat’ın ardından kürsüye çıkan Vali Orhan Tavlı da geri dönüşümün önemini sıklıkla vurguladığı konuşmasında şunları kaydetti: “Atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak demektir. Sıfır atık, israfın önlenmesi, doğal atıkların verimli kullanılması, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüştürülerek ekonomiye katkı sağlaması amaçlanan atık yönetim felsefemizdir. Atıkların çevreye zarar vermeden geri kazanımı, çevre ve insan sağlığı olmak üzere ekonomiyi de yakından ilgilendirmektedir. Sanayi sektörümüzün de rekabet gücünün artması, çevre dostu teknolojilere geçişle mümkündür. Doğal kaynaklarımızı heba etmeden doğru ve yerinde kullanmak, bizlere emanet bırakılan bu ülkenin zenginliklerini koruyarak gelecek nesiller taşımak öncelikli hedefimizdir. Geri dönüşüm ve kazanım bilincinin arttırılması için elimizden geleni yapmalıyız. Çanakkale’de yapılan pek çok proje de bu çabamızın örneğidir.”

Protokol konuşmalarının ardından ise sahneyi Bilsem öğrencileri aldı. Çevreye karşı duyarlılığı arttırmayı amaçlayan ‘sıfır’ atık’ konulu pandomim gösterisi sergileyen öğrenciler izleyenlerden tam not aldı. Etkinlik, öğrencilerin gösterilerinin akabinde düzenlenen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ‘Sıfır Atık’ konulu sunumu ile sona erdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum