Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HAYAT NORMALE DÖNERKEN...

Bugün itibariyle ülkede normalleşme süreci başlarken Çanakkale’de de işlek caddelerde kalabalıklar oluştu. Vatandaşlar buna rağmen tedbiri elden bırakmazken sosyal mesafeye dikkat edildiği ve maske kullanımına özen gösterildiği göze çarptı.

HAYAT NORMALE DÖNERKEN...
01 Haziran 2020 - 16:17

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan öldürücü COVİD-19 yeni tip Corona virüs sebebiyle global çapta alınan önlemler dün itibariyle kaldırıldı. Tüm dünyayla birlikte Türkiye’de de normalleşmenin ilk adımları atılırken Çanakkaleli vatandaşların da kısıtlamaların sona ermesinin ardından sokaklara çıktıkları ve iş yerlerini açtıkları görüldü.

TEDBİR ELDEN BIRAKILMADI

Buna rağmen tedbir elden bırakılmadı. Caddelerde kalabalıklar görülse de aşırı yığılma olmazken dışarı çıkan vatandaşların da yüzlerine maske taktıkları dikkatlerden kaçmadı. Bununla birlikte banka kuyruklarında da sosyal mesafeye uygun olarak beklendi. Kentliler, birbirlerinin arasında birer ikişer metrelik boşluklar açarak banka kuyruklarında kuralları uydu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE YAYIMLAMIŞTI

Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlere bir genelde yayınlanmış ve serbestinin kapsamı İçişleri Bakanlığı tarafından şöyle açıklandı:

– Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan/kısıtlanan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) 1 Haziran Pazartesi günü itibarıyla belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacak.

– Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri gibi işletmeler, 1 Haziran Pazartesi günü itibarıyla belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’ye kadar, spor merkezleri ve tesisleri 24.00’e kadar hizmet vermeye başlayacak.

– Kısıtlanan halka açık alan olan park ve bahçe ile rekreasyon ve piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma faaliyetlerine (yerleşim yeri içi park/bahçelerde mangal yapmak hariç olmak üzere) belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak 1 Haziran’dan itibaren başlanacak.

– Geçici süreliğine faaliyetleri durdurulan giyim pazarları (sosyete pazarı) olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgahlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarlarda belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak yine 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren faaliyetlere başlaması kararlaştırıldı.

 

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum