Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI

Yeni Korona virüs Hastalığı (COVID-19), ilk olarak Çin de başlayan ve sonrasında tüm dünyayı etkisi altına alan bir solunum yolu hastalığıdır.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI
27 Haziran 2020 - 12:17

Hastalığın henüz tedavisi bulanabilmiş değildir. Virüsün taşıyıcı birinden bir diğer kişiye bulaşını engellemenin en etkili yolu sosyal teması minimuma indirmek ve kişisel koruyucu önlemlere uymaktır. Kişisel korucu önlemlerin başında maskenin doğru kullanımı ve el hijyeni gelmektedir.

Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızı Yeni Korona virüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen mobil uygulamadır.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, korona virüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabilirsiniz. Vermiş olduğunuz cevaplara göre yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir.

Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz.

Ailem bölümüne merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilir ve bulundukları bölgelere göre risk durumlarını görebilirsiniz.

Bu uygulama ile ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ geçişi sağlanabilecektir.

Sağlık Bakanlığının yeni tanı kriterlerinden Ateş, öksürük, nefes darlığı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrıları, tat ve koku alma kaybı veya ishal belirti ve bulgularından en az ikisinin bir arada olması durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir.

Havaların ısınmasıyla halkımızın rehavete kapılmayıp maskelerini takmaları, sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve el hijyenine mutlaka uymaları son derece önem arz etmektedir.

Dr. Ali TAŞÇI

ÇANAKKALE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum