Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri “Yaşamın Her Anı Öğrenme Zamanı” temasıyla başladı.

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
02 Haziran 2022 - 11:33
Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen etkinliğe Vali İlhami AKTAŞ ve eşi Songül AKTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, AK Parti İl Başkanı Naim MAKAS, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Muharrem ŞAHİN, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ tarafından açılış konuşması yapıldı.
Yapılan konuşmanın ardından Vali İlhami AKTAŞ ve eşi Songül AKTAŞ ile protokol üyeleri tarafından kursiyerler tarafından hazırlanan el sanatları, giyim, resim, heykel, seramik ve cam ürünlerinden oluşan el emeklerinin sergilendiği serginin açılışı gerçekleştirildi.

El işi ürünler ve resim sergisinin açılışının ardından açılan stantları ve Halk Eğitim sergi alanını gezip, sergilenen eserler hakkında kursiyer ve öğretmenlerden bilgi alan Vali İlhami AKTAŞ, Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliklerinin hayırlı olmasını temenni ederek, “Her yaştan insanımıza el becerilerini geliştirecek kurslar düzenleyerek kursiyerlerin bilgi ve becerilerini artırıyor, bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Diğer taraftan da kültürümüzün bir parçası olan el emeği eserlerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

Vali İlhami AKTAŞ, kursiyerleri emek gerektiren çalışmaları nedeniyle kutlayarak başarılarının devamını diledi.
Ayrıca etkinlik kapsamında halkı bilinçlendirmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, Genç Kızılay Çanakkale Şubesi, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından açılan stantları da gezen Vali İlhami AKTAŞ, yetkililerden bilgi aldı.
Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında el sanatları, giyim, resim, heykel, seramik ve cam ürünlerinden oluşan el emekleri sergileri ile Mehteran gösterileri, konserler ve gösteriler, 01-04 Haziran 2022 tarihleri arasında Anadolu Hamidiye Tabyalarında vatandaşların ziyaretine açık olacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum