Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HALK DANSLARI TOPLULUKLARINDAN ÇANAKKALE BELEDİYESİNE ZİYARET

Çanakkale’de bu sene ikincisi düzenlenen Troya Uluslararası Halk Dansları Festivaline katılan çeşitli ülkelerden ekipler, Çanakkale Belediyesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyeti, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar ağırladı.

HALK DANSLARI TOPLULUKLARINDAN ÇANAKKALE BELEDİYESİNE ZİYARET
23 Temmuz 2019 - 13:31

Çanakkale Belediyesinin de destek verdiği, 20-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivale, Moldova, KKTC, İran, Bulgaristan, Polonya, Romanya, Yunanistan, Gürcistan, Sırbistan gibi ülkelerden 24 grup ve yaklaşık 1200 dansçı katıldı.

Uluslararası Halk Dansları Organizasyonu (IFDO -  International Folk Dance Organization) tarafından düzenlenen ve hedefi karşılıklı kültür alışverişi olan festivale katılan heyetler, kentten ayrılmadan önce Çanakkale Belediyesine de bir ziyarette bulundu.

 

Heyeti ağırlayan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, ekipleri Çanakkale’de bir kez daha ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Bu festivalin, özellikle gençlerimiz için iyi bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Ezgiler, türküler, halkoyunları, uzun yıllardır ülkelerin, hakların kültürünü oluşturan olgulardır. Bu anlamda Çanakkale’yi tanımanız ve ait olduğunuz kültürü burada tanıtmanız açısından bu festivali çok önemli buluyoruz. Hepinizi Çanakkale’ye tekrar bekleriz. Çanakkale, denizi, doğası, tarihi, kültürü, mitolojik ve daha pek çok değeri ile muhteşem bir kenttir. En önemlisi özgürlüklerin ve barışın kentidir. Umarım bunu da size hissettirebilmişizdir” diye konuştu.

Festival hakkında organizasyon yetkililerinden bilgi alan Ünüvar, heyetle karşılıklı sohbet gerçekleştirdi. Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum