Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GÜRCİSTAN'DAN GELEN HEYET BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİ'NDE

Troya Çevre Derneği eşliğinde Gürcistan’dan gelen Yerel Yönetim Heyeti, Dardanos Güzelyalı (İFAS) İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne teknik ziyarette bulunarak detaylı bilgi aldılar.

GÜRCİSTAN'DAN GELEN HEYET BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİ'NDE
16 Eylül 2021 - 11:50
Dardanos Güzelyalı (İFAS) İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, geçtiğimiz gün eşliğinde Gürcistan’dan gelen Yerel Yönetim Heyetini ağırladı. Heyettekiler tesisle ilgili bilgi alırkn Çanakkale Belediyesi’nden tesise dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kent genelindeki çevreci yatırımlarımızı, mücavir alanlarımıza da taşıyoruz. Bu kapsamda, Güzelyalı ve Dardanos’u kapsayan yeni Atık Su Arıtma Tesisimizin inşaat faaliyetleri de tüm hızıyla sürüyor.

Bölgenin arıtma ihtiyacını karşılayacak ve IFAS Arıtım Sistemi ile çalışacak olan Güzelyalı Dardanos Atık Su Arıtma Tesisi, kullanılacak bu sistem ile yine Türkiye’nin ilklerinden biri olacak. IFAS arıtım sistemi, yoğun biyokütle içeren bir aktif çamur projesi olup, havalandırma havuzu içerisine entegre edilen biomedyalar bulunmaktadır. Bakteriler, bu biomedyalar sayesinde hem askıda hem tutunarak büyümekte, böylece dar alanda daha çok su arıtılmakta, daha az oksijen harcanmakta ve daha az çamur üretilmektedir. Çıkış suyu kalitesi ise Türkiye’de uygulanan mevcut standartların çok üzerindedir.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum