Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ"

Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık, Hamdibey Mahallesi’nde Birlik ve Beraberlik Mitingi’nde binlerce mahalle sakinine seslendi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ve mahalleli gençlerin muhteşem karşılaması da dikkat çekti. Kimseyle ilgili konuşmadığını ifade eden Millet İttifakı Adayı İsmail Işık, yalan ve iftiraların arttığını söyledi ve “Kavaklık Parkı’nda yalan attılar. Parkı taşladılar. Daha çok yalan atacaklar. Daha çok iftira atacaklar. Güneş balçıkla sıvanmaz” dedi

"GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ"
28 Mart 2019 - 15:56

Birlik ve beraberlik içinde bir seçime girmek istediklerini ifade eden Millet İttifakı Adayı İsmail Işık özetle şöyle konuştu:

“ÇANAKKALE RUHUYLA YOLA ÇIKTIK”

“Hamdibey Mahallesi mutlu musunuz? Mutlu Biga’nın mutlu Hamdibey Mahallesine en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sağ olun, var olun. Evlerin çatılarına çıkan gençlerimize, pencerelerde, balkonlarında meşalelerle ve bayraklarla bizi karşılayan bütün Bigalılara yürek dolusu selamlarımı sunuyorum. Hepinize çok teşekkür ederim. Her geçen gün coşku, katkı, heyecan daha da artıyor. Yüreklerinize sağlık, sağ olun, var olun. Biga tarihinde olmayan etkinlikleri ve gösterileri yapıyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun. Beş yıl önce de aynısını dediniz ve yaptınız. Sağ olun, var olun. Sizlerden aldığım güç ve destekle beş yıl önce Bizim İsmail olarak çıktığımız yolda Sizin İsmail olmanın gururunu ve onurunu yaşattınız. Beş yıl önce çıktığımız bu hizmet yarışında Allah’ın huzurunda ve Hamdibey Mahallesinde söylüyorum. Her akşam söyledik. Kimseyi ayırmadık. Ötekileştirmedik. Bizdensin, değilsin kesinlikle demedik. Çanakkale ruhundan, Bahçelili Mehmet Çavuş’tan, huzurunda bulunduğumuz Hamdi Bey’den aldığımız o Çanakkale ruhuyla, Kuva-i Milliye ruhuyla, Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuyla yola çıktık. Biga’nın bütün kesimlerini birleştirdik. Hiçbir ayrım yapmadık. Belediye hizmetlerinden ihtiyacı olan herkes hak ettiği kadar aldı.”

“DAHA ÇOK YALAN ATACAKLAR”

“Teşekkür ederim. Evet, biz en çok çocukların belediyesi olduk. Çocuklar oy kullansa samimi söylüyorum, aldığımız oyun 2 katını alırız. Her zaman alnımız açık oldu. Göğsümüzü gere gere konuştuk. Biga ve Bigalıdan aldığımız güç ile Biga’yı geliştirmek, kalkındırmak ve büyütmek için çalıştık. Bunda da başarılı olduk. Neden mi, başarılı olduk? Çevre ilçelerde ‘Biga gibi’ diye konuşuyorlar. Hepimiz Mustafa Kemal’in Askerleriyiz. Mustafa Kemal’in askerleri olarak doğduk, onun askerleri olarak öleceğiz. Son 15 yıldan beri aktif siyasetin içerisindeyim. Son üç seçimdir belediye başkan adayı olarak bütün Bigalıların huzurundayım. Bugüne kadar diğer partilerle, diğer adaylarla ilgili benim ağzımdan hiç kötü bir söz duymadınız. Çünkü ben Biga’ya karşı sorumluluğum olan, görevim olan hizmetleri yapmak ile mükellefim. Ben her zaman hizmet ve icraat yaptım. Başka birinin hakkında konuştuğumu içinizde duyan var mı? Son iki aydır, eskiden bir dizi vardı. Yalan Rüzgârı! Biga’da son iki aydır yalan rüzgârı esiyor. Bigalılar buna prim ve izin vermiyor. Geçit de vermeyecek. Onun için bunların yalanları giderek artacak. Karalamaya çalışacaklar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bizi karalayamazsınız. Biga Belediyesi olarak defalarca denetlendik. Defalarca incelendik. Allah’a çok şükür sütten çıkmış kaşık gibi temiziz. Biga halkı bundan beş yıl önce 2014 yılında şehrin emin insanı sıfatını verdi. Beş yıl boyunca buna layık olmak için çalıştım. Bilerek ya da bilmeyerek hiçbir yanlışın içinde olmadım. Bu sözleri söyleyenlere aynen iade ediyorum.”

“HAMDİBEY MAHALLESİ SU BASKINLARINDAN NE ZAMAN KURTULDU?”

“Bu gençlerin coşkusu ve hareketliliği bizi daha da motive ediyor. Çalışma azmimizi, Biga’ya olan sevgimiz ve sevdamızı her geçen gün arttırıyor. Sizlerden aldığımız bu güçle Biga’yı bölgenin yıldızı haline getirdik. Artık insanlar gezmek ve alışveriş yapmak için Biga’ya geliyorlar. Dedim ya diğer ilçelerde ‘Biga gibi’ diye anlatılıyor. İşte o Biga burası, burası. Biga’ya hizmet edeceklerine neler anlatmaya çalışıyorlar. Beş yıl önce 10 yılda onların iktidarı vardı. Soruyorum sizlere Hamdibey Mahallesi sel baskınlarından ne zaman kurtuldu? Madem bu kadar çok biliyordunuz da niye 10 yılda yapmadınız? Hamdibey Mahallesini sel baskınlarını kurtarmak bize nasip oldu. Hamdibey Mahallesini de başka hiçbir mahalleyi de ayırmadık. Neye ihtiyacı varsa yaptık. İşte üç noktadan bağlantısını sağladık. Dördüncü nokta bugün burada devam ediyor. Alt yapısını yapmadığımız hiçbir yere üst yapı yapmadık.  Seçim zamanı diyerek bunları bırakabilirdik. Ama bu kentin bunlara ihtiyacı var. Biga’nın ihtiyaçları için kaynak yarattık. Ama Türkiye’den ama Japonya’dan. İşte onlar oluyor ve Biga’da alt yapı sorunu kalmayacak. Biga mutlu insanların olduğu yaşanacak şehir olacaktır.”

“İKTİDAR BELEDİYESİ DİYE BİR ŞEY YOK”

“İktidardan da destek aldık, hiçbir şeyden de hiçbir şekilde şikâyet etmedik. İktidar belediyeciliği diye bir şey tutturmuşlar. Buyurun uzağa gitmeye gerek yok. Çan, Gönen bu ilçelere bakın, bir de Biga’ya bakın. Belediyelerin kendi imkânları vardır. Belediyeleri yönetenler önce bizim gibi ihtiyaçlarını belirleyecekler. İşte Hamdibey Mahallesi bunun en büyük örneğidir. Bakın İstiklal Caddemiz başından itibaren düzenlendi. Daha önce de söylemiştim. Biga ışıl ışıl, ışık ışık olacak demiştim. İşte Hamdibey Mahallesi ışıl ışıl, ışık ışık oldu.”

“BİGA YARARINA TÜM KARARLARA HAYIR DEDİLER”

“Çok iddialı konuşuyorum. 20 yılda yapılacak işleri 5 yılda yaptık. 10 yılda yapılanın 2 katını 5 yılda gerçekleştirdik. Biga’yı yaşanacak bir şehir haline getirdik. Biz Biga’yı geliştirmeye, kalkındırmaya, güzelleştirmeye, alt yapı, üst yapı sorunlarını çözmeye çalışırken bu arkadaşlar ne yaptılar? Belediye meclisine gelen, Biga’nın yararına olan, ihtiyaçlarına çözüm olan bütün her şeye hayır dediler. Motosiklet alacağız dedik ona bile hayır dediler. Onları size havale ediyorum. Seçim şarkımız hazırlanırken orada da bahsettik. Mutlu Biga bölgeye örnek oldu. Mutlu Biga; Eskişehir gibi Türkiye’ye örnek olacak, Türkiye’ye.”

KAVAKLIK YALANI DA TUTMADI

“Karalama yapıyorlar dedim ya. Onunla ilgili bir kara mizahı, kara bir tabloyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Aynı burada 85. Yıl Parkı’nda olduğu gibi bir düzenlemeyi Kavaklıkta Adnan Menderes Parkı’nda yaptık. Orada özellikle kadınlarımız kullandığı çok güzel bir kafeterya gerçekleştirildi. 12 ay neredeyse 24 saate yakın çalışıyor. Pazartesi akşamı oraya mitinge giden arkadaşlar, Biga Belediyesi’nin ve hepimizin paralarıyla yapılmış o kafeteryayı taşladılar. Bizde yuh yok. Hayır hayır. Bizde karalama yok. Biz gerçek neyse onu söylüyoruz. Bundan da hiç ayrılmayacağız. İdam sehpasında da olsak doğruyu söylemekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Neymiş efendim, diğer siyasi parti oraya gidiyor diye talimat verilmiş kapatılsın diye! Aslı astarı yok. Ertesi gün orayı ziyarete gittiklerinde bölge insanından tepki aldılar. Orada çalışan emekçi kardeşlerimizi taciz ettiler. Elinin emeği ile çalışan o zavallı insanlardan ne istediniz? Onlardan ne zaman özür dileyeceksiniz?’’

“YALANLARINIZLA BİGA GÜNDEMİNİ MEŞGUL ETMEYİN”

“Bizim başkasıyla işimiz, gücümüz yok. Bizim işimiz Biga, gücümüz Biga. Gücümüzü sizden alıyoruz, Biga da bizim işimiz. Bizim başka hiç kimseyle bir derdimiz yok. Biz Biga’yı geliştirmek, kalkındırmak için evlatlarımıza güzel, yaşanabilir, mutlu bir Biga bırakabilmek için çalışıyoruz. Biz bunu kendimize şiar edindik. Bundan sonra da hiç kimseyi karalamadan, hiç kimseye sataşmadan ve bulaşmadan biz işimizi yapacağız. Ama kardeşim biz de etten kemikten insanız. İnsanın burasına geliyor. Yeter artık, Allah Muhammed aşkına yeter. Bu yalanlarla, bu iftiralarla Biga’nın gündemini meşgul etmeyin artık yeter.”

“İNÖNÜ CADDESİNİ DE DÜZENLEYECEĞİZ”

“Beş yıldan bu yana yaptıklarımız meydandadır. İlk kreşimizi ve ilk sağlık ocağımızı Hamdibey Mahallemize yaptık. Biga’nın en kalabalık mahallesi burasıdır. Bu bölgenin bir kreşe daha ihtiyacı var. En yakın zamanda o kreşi de mahallemize kazandıracağız. İstiklal Caddemiz düzenlendi. İnönü Caddemiz de bir alt yapı işlemi yapılacaktır. Alişdede Camii önünden İnönü Caddesi kavşak noktasına kadar yapılacak olan alt yapı çalışması yapıldıktan sonra İnönü Caddemizi de üst yapısını İstiklal Caddesi’nde olduğu gibi düzenleyeceğiz. Ve artık oradan insanlarımız çok daha rahat gelip geçecekler. Karşıya geçiş ile alakalı bir alt geçit projemiz de var. Onu da gerçekleştirdiğimiz zaman artık burada yaşamak çok daha rahat ve mutlu olacaktır.”

“750 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAĞIZ”

“Kocabaş Çayımızı düzenlemeye başladık. Adaspor ile Arapdere Köprüsü arasındaki alanın istimlakını, dolgusunu ve alt yapısını tamamladık. Kafeteryamızın inşası tamamlandı. En kısa zamanda Şehir Parkı’nı Hamdibey Mahallemizin ayağına getiriyoruz. O bölgemizi de Şehir Parkı gibi düzenleyeceğiz. Hem çay içi düzenlememizle hem de Şirintepe eski pancar deposu alanındaki Biga Port ve Tema Park projelerimizle tam 750 Bigalıya iş imkânı sağlayacağız. 750 Bigalı bu tesislerde çalışacak ve onların istihdamına Biga Belediyesi olarak katkı sunmuş olacağız. Beş yılda 200 kişiye Biga Belediyesi şirketi ile 18 işletmemizde iş imkânı sağladık. Bunlara devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Allah’ın izni, sizlerin desteği ve katkısıyla Biga Belediyesinde hizmet maratonumuz devam ettiği müddetçe devam da edeceğiz. Biga’da 750 kişiye istihdam şimdiden hayırlı olsun.”

“EVSİZE EV, İŞSİZE İŞ”

“Gençlerimiz, evlatlarımız daha güzel şartlarda spor yapsınlar, başarılı olsunlar. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesinden yola çıkarak, Çavuşköy Mahallemizde 110 dönüm arazinin üzerine yapacağımız büyük bir spor kompleksi ile Biga’nın çocuklarına, evlatlarıma orada spor yapma imkanı sağlayacağız. Şuan Biga Belediyesi’nde 2000’nin üzerinde çocuğumuz spor yapmaktadır. İmkânlarımızı artırdığımız zaman iddia ediyorum, spor yapmayan genç kalmayacaktır. İki hafta önce sizlerin de desteğiyle Hamdibey Mahallemizin Namazgâh bölgesinde sosyal konut projemizin birinci etabının temelini attık. İnşaat çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor. Orada yapacağımız 100 adet sosyal konutumuz, Bademlik bölgemizde yapacağımız 100 konut ve Çiçeklidede Uyluk kesiminde yapacağımız 400 konut ile birlikte Biga’da ev sahibi olmak isteyip de ev sahibi olmayan insanımız kalmayacaktır. Evsize ev, işsize iş.’’

“20 TON SU BEDAVA”

“Ben sizlerle doğduğumdan beri gurur duyuyorum. Evet geçtiğimiz dönemde proje olarak açıkladığımızın tamamına yakınını gerçekleştirdik. İşte onlardan bir tanesi de evlerimizde kullandığımız suyun yüzde 30 ucuzlatılmasıydı. Allah nasip etti, sizler Bigalılar destek oldunuz bu onurlu görevi benim başında olduğum ekibe verdiniz. Biz de görevi alır almaz ilk meclis kararımızla suyu yüzde 30 ucuzlattık. Şu anda akıllı sayaçta suyun 1 tonu 3 lira 80 kuruştur. Her şey dahil 3.80 kuruştur. Belki de Türkiye’nin en ucuz suyu Biga’dadır. Bundan sonra da yapacağımız çalışmayla suyu daha uygun olarak ilçemize getireceğiz. Ve iki ayda bir okunan sayaçlarda 20 ton su ücretsiz olacaktır. 20 ton su bütün Biga’ya hayırlı olsun.”

“10 MİLYON LİRALIK 9 ARAÇ SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİGA’DA”

“Biliyorsunuz pazaryerimiz yıkılmıştı. Tamamı Biga Belediyesinin imkânlarıyla tam 15 milyon liraya yeniden yapılmıştı. Tamamlansaydı zaten Haziran 2018 tarihinde panayırımızı yapacaktık. Bu yıl 2019 yılının haziran ayında Ramazan Bayramı ile de birleşiyor. Biga Panayırı şimdiden hayırlı uğurlu olsun. 2014 yılında devir aldığımız Biga Belediyesi’ni tam 3 kat büyüttük. 40 milyon olan 2014 bütçesi, bugün 120 milyona çıkmıştır.  Seçimden hemen sonra Biga’nın ihtiyaçları doğrultusunda 10 milyon liralık 9 adet araç Biga Belediyesine kazandırılacaktır. İhalesi yapılmıştır. İnşallah onları da seçimden sonra Biga’ya kazandıracağız. Ve Biga’yı büyütmeye, geliştirmeye ve kalkındırmaya hep beraber devam edeceğiz.”

“SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN TAKİP EDİN”

“Değerli hemşehrilerim, Hamdibey Mahallemizin değerli sakinleri. Beş yıldan bu yana gece gündüz demeden arkadaşlarımla beraber Biga’yı geliştirmek ve kalkındırmak için çalıştık. Biga’nın ve Bigalının neye ihtiyacı varsa hepsini Allah’ın izniyle gerçekleştirdik. Bu yaptıklarımızı bir puzzele gibi düşünürsek, bunları tamamlayacak projelerimizin birkaç tanesini burada anlattım. Hepsini anlatmaya kalksak saatlerce sürer. Sizler bunları sosyal medya hesaplarımızdan ve www.bizimismail.com internet sitemizden daha detaylı bir şekilde incelemenizi rica ediyorum. Onları da gerçekleştirdiğimiz zaman işte Biga’da hiçbir sorun kalmayacaktır. Ben ve ekip arkadaşlarımız ile beraber 55 bin Bigalının yüzü gülene, mutlu olana kadar sizlerden aldığımız güç ve destekle daha güzelini hep birlikte yapmak için çalışmaya huzurlarınızda söz veriyorum.”

Konuşmasının ardından Belediye Meclis Üyesi Adaylarını tanıtan Millet İttifakı Adayı İsmail Işık, katılanlara teşekkür etti ve “Allah’a emanet olun” diyerek mitingi sonlandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum