Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

''GÖREVİMİZ, ÖĞRENCİLERİMİZİN KARİYER YOLUNA IŞIK TUTMAKTIR!''

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 12-13 Eylül 2019 tarihinde Eceabat Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde farklı meslek gruplarından alanında uzmanların katıldığı hem öğretici hem de eğlenceli bir etkinlik programı düzenledi.

''GÖREVİMİZ, ÖĞRENCİLERİMİZİN KARİYER YOLUNA IŞIK TUTMAKTIR!''
16 Eylül 2019 - 15:31

Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Ayça Çakmak, Meslek Danışmanı Pınar Alev Ülger ve Eceabat Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Özlem Feyza Taşçı’nın katılım gösterdiği etkinlik, İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından açılış konuşmaları ile başladı. Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ayça Çakmak açılış konuşmasında teknolojinin gelişimi, ekonomik ve sosyal alanlardaki değişimlerin işgücü piyasasını da etkilediğini dile getirerek ‘‘Düşük nitelik gerektiren tekrara dayalı işler azalırken yerine yüksek mesleki nitelikler aranmaktadır. Kurum olarak görevlerimizden biri de piyasanın değişen bu durumunu öğrencilerimizle paylaşmak ve okullarımızla işbirliği halinde çalışarak öğrencilerimizin kariyer yoluna ışık tutmaktır.’’ Açıklamasında bulundu.

Meslek Tanıtım Günleri; Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli Meslek Danışmanı Pınar Alev Ülger’in  “Meslek Seçiminin Önemi” başlıklı sunumuyla öğrencilere merhaba dedi. Ülger Öğrencilere meslek seçiminin ne kadar önemli bir karar olduğunu özellikle belirttiği konuşmasında öğrencilerin meslek seçimlerindeki kriterler hakkında bilgi verdi. Etkinliğin devam eden oturumlarında Kaptan Ergün Akgün, Jimnastik Antrenörü Ömür Koçak, Perfüzyonist İlker Karakaya ve Optisyen Dilara Ayış, üçüncü oturumda Akademisyen Cumhur Erönmez, İSG Uzmanı Berna Ergin, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Güler, Odyometrist Nazmi Ersoy, dördüncü oturumda ise Gastronomi Uzmanı Ümit Çarbuğa Özel Eğitim Öğretmeni Yıldırım Özçelikyürek öğrenciler ile bir araya geldi. Özellikle etkinliğin son oturumunda Özel Eğitim Öğretmeni Yıldırım Özçelikyürek’in eğlenceli sunumu aktif katılım gösteren tüm öğrencilerin beğenisini kazandı.

Etkinlik boyunca birbirinden kıymetli meslek erbapları öğrencilere mesleğe giriş koşulları, mesleğin gerektirdiği kişisel ve akademik özellikler, mesleğin çalışma ortamı ve koşulları, mesleğin işgücü piyasasındaki yeri, meslekte ilerleme koşulları ile ilgili bilgiler verdi. Öğrenciler soru-cevap bölümünde sorular sorarak merak ettikleri konularda meslek uzmanlarından destek aldılar. Etkinlik süresince öğrenciler hem yeni meslekleri tanıdılar, hem de işgücü piyasası ile ilgili güncel bilgileri edindiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum