Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GÖKHAN: "MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ!"

Çanakkale Belediye Meclisi Haziran ayı oturumunda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin kazandığı “ideal kent” ve “mutlu kent” sıfatlarının korunarak daha ileri taşınması için mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.

11 Haziran 2019 - 10:50

Çanakkale Belediye Meclisi Haziran ayı oturumunda gündem dışı konularda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Forbes dergisi tarafından Çanakkale’ye verilen “en ideal kent” ve World Happiness Report’un verilerine göre en mutlu şehirlerden biri seçilen Çanakkale’nin bu sıfatlarının korunması için mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Gökhan yaptığı konuşmada; “Bundan hepimiz mutluluk duymalıyız. Abartma değil. Hepinizin akrabaları gelip buraya yerleşmek istemiştir. Gelsinler tabi inşaatlarımız, dairelerimiz satılsın. Gelsinler ama mevcut binalara otursunlar. Yeni imar planı oluşmasın. En mutlu şehirlerden de biriyiz. Bunlar bizi mutlu eden konular. Burada insanların yaşam tarzları, özgürlükleri, ayrıştırma olmaması, insanların barış içerisinde yaşama gayreti dolayısıyla burası mutlu kent unvanı kazanmaya hak kazanıyor. Umarım mutluluğumuz devam eder. Daha da mutlu olmak adına çaba gösteririz. Hepimiz bu sıfatlarımız korumak için gayret etmek zorundayız. Bu sıfatlar kolay elde edilmiyor. Belediye çalışanları, belediye meclis üyeleri, hepimiz bu sıfatları muhafaza edip daha ileri gitmek için mücadele etmek zorundayız” dedi. Ak Parti Meclis Grup başkanvekili Esra Yüksek ise söz alarak; “ Son 16 yılda ilimize yapılan yatırımlar şehrimizi kalkındırmış, yüksek standartta sunulan hizmetler şehrimizi çekici hale getirilmiştir” diye konuştu. Yüksel, Çanakkale’nin aldığı bu unvanların Ak Parti hükümeti nedeniyle alındığını belirterek Ak Parti hükümetinin Çanakkale’ye yapmış olduğu yatırımları sıraladı.

Öte yandan Türkiye A Milli futbol takımının maç için gittiği İzlanda’da havaalanında uzun saatlerce aranması konusuna değinen Başkan Gökhan; “İzlanda’ya teessüflerimizi bildiriyoruz. Demek ki dünyada insanlaık bir yerlere gidiyor. Hiç ummadığımız bir ülkede başımıza geliyor. Avrupa’da da aşırı sağ yükselmesinin göstergeleridir bunlar. Avrupa ideolojik bir değişime uğruyuor. Bunu izlememiz lazım. Sadece milli takımın deil bizlerin de başına geliyor. Biz Almanya’ya giderken arkadaşlarımıza ‘nereden, nereye, niçin” gibi sorular sorarak yokuş yaptılar. Maalesef böyle şeylerle karşılaşıyoruz. Yapılan bu davranışı Milli takımdan öte Türkiye’ye yapılmış bir davranış olarak algılıyorum. İzlanda’da bu yapılıyorsa Avrupa’da bize neler yapılır kestiremiyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum