Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GÖKHAN: "AYNI SALDIRIYA BEN DE ÇANAKKALE'DE UĞRAMIŞTIM"

Hakkari Çukurca’da bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan hain saldırıda şehit olan dört askerimizden Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı, dün Ankara Çubuk’ta toprağa verildi.

22 Nisan 2019 - 17:17

Şehidin cenaze törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na provokatif bir grup tarafından çirkin bir saldırıda bulunuldu. İlçede bir eve sığınan ve zırhlı araçla çıkarılan Kılıçdaroğlu’nun ilk açıklaması “Bu saldırı Türkiye’ye yapılmıştır. Üzüntüm şehide yapılan saygısızlığadır” oldu. CHP Genel Merkezine geçen Kılıçdaroğlu’na çok sayıda partili merkez önüne gelerek destek oldu.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da bir video yayınlayarak tepkisini bir kez daha dile getirdi.

İşte Başkan Gökhan'ın açıklaması; "Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Çanakkale halkı barıştan yana olan tavrıyla bu noktada bu saldırıyı şiddetle kınamakta olduğunu görüyoruz ve bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Gerçekten biz barış için mücadele ederken, birlik ve bütünlüğümüz için olabildiğince bir yumuşak üslupla, yumuşak dille siyaset yaparken karşımızdaki iktidar mensupları ve ortakları, Türkiye'deki barış ortamını zedelemek için elinden geleni ardına koymamakta. Biz sonuna kadar bu barışsever üslubumuzu korumaya devam edeceğiz. Bu noktada Sayın Genel Başkanımızın  talimatlarını harfiyen yerine getireceğiz. Dolayısıyla bu saldırının olmasına sebebiyet veren bütün ilgilileri, kim bu saldırıya yol açmışsa herkesi siyasi sorumluluğa davet ediyorum. Bunun sonunda eğer bu ülkede bu saldırılara karşı yeteri kadar bir tepki doğmazsa, toplum bunu şiddetle reddetmezse ileride maalesef bu ülke çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalır. Biz toplumda birliği, bütünlüğü, beraberliği hep savunduk. Özellikle bu kentte barışı savunduk, özgürlükleri savunduk dolayısıyla barış dilinden hiç uzaklaşmadık. Bize seçimler sırasında yapılan bütün saldırılara karşı da ne üslubumuzu bozduk, ne tavrımızı bozduk. Şiddeti asla tasvip etmediğimizi defalarca ifade ettik. Bu noktadan sonra da bu anlayışımızı devam ettireceğiz. Şehitler hepimizin şehididir. Şehitler bizim şehitlerimizdir ama onların şehit olmasına sebebiyet veren siyaseti yapanlar bu konuda hiçbir sorumluluk üstlenmemektedir. Halbuki niye bu gençlerimiz şehit oluyor diye düşündüğümüzde mevcut iktidarın yanlış politikalarının sonucu olduğunu ve geçmişte yapılan hataların sonucunda bu günlere geldiğimizi görmüş oluyoruz. Dolayısıyla kendi kabahatlerini örtmek için insanları sayın Genel başkanımızın üzerine saldırtmak son derece yanlıştır, anlamsızdır. Aynı saldırıya ben de Çanakkale'de uğramıştım bunu biliyorum. Hep bunlar provokatörlerin işidir ve buradan bir şey elde etme çabaları içinde olanlar hiç bir şey elde edemediklerini görmüşlerdir. İşte Çanakkale'de ben Türkiye'de de Cumhuriyet Halk Partisi bütün büyük illeri almak suretiyle gerekli cevabı vermiştir. Bu başarıyı hazmedemeyenler saldırılara devam etmektedirler. Bunların üslubu budur, bunlar şiddetten beslenirler, kandan beslenirler. Onun için biz bu saldırıların sona ermesini diliyoruz ama bundan sonra daha tedbirli olma noktasında elbette ki biz de birtakım adımlar atacağız. Ben bu vesileyle tekrar şehitlerimiz Allah'tan rahmet diliyorum. Onların cenazelerinde olan bu olayları şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize karşı yapılan bu saygısızlığı da kamuoyunun, tolumun dikkatine sunuyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum