Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GESTAŞ EREĞLİ'YE NOKTAYI KOYDU

Geçtiğimiz günlerde GESTAŞ heyetinin Ereğli’ye gitmesi üzerine, şirketin Ereğli’de feribot ürettireceği konuşulmaya başlanmıştı. Çanakkale’den habersiz Ereğli’de feribot üretileceği iddialarına karşılık, GESTAŞ tarafından açıklama yapıldı. Şirketten yapılan açıklamada “Mevcut bir geminin bakımı yapılacaktır” denildi.

GESTAŞ EREĞLİ'YE NOKTAYI KOYDU
17 Şubat 2022 - 12:24
Geçtiğimiz günlerde Ereğli tartışması yaşandı. GESTAŞ heyeti Ereğli’de bulunan tersanede incelemelerde bulunmuş ve sonrasında, GESTAŞ’ın Ereğli’de gemi ürettireceği haberi yayılmıştı. Konuyla ilgili ise şirket tarafından açıklama yapıldı.
İddialar karşısında yapılan açıklamada, GESTAŞ’ın mevcut bir gemisinin, bakıma alınacağı belirtildi. Yeni gemi yaptırma gibi bir durumun söz konusu olmadığının altı çizildi.
GESTAŞ açıklamasında, “Bazı yayın organlarında, “GESTAŞ, Ereğli’de feribot yaptıracak” şeklinde yer alan haberler, gerçeği yansıtmamaktadır ve tamamen yanlış anlaşılmanın ürünüdür. Genel Müdürümüz Mahir Sevinç ve teknik ekibimiz, filomuzda bulunan bir gemimizin ilerleyen dönemde gerçekleşmesi zorunlu olan rutin bakım/tutum süreci için birtakım tersane ziyaretlerinde bulunmuştur; bu ziyaretlerin sebebi, haberlere yansıdığı şekilde yeni bir geminin inşaası için değil, mevcut bir geminin bakımı içindir.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki tersaneler bölgesinde gerçekleşen ziyarette söz konusu tersanenin, bakım/tutumu yapılması düşünülen filomuzdaki bir geminin tersane sürecini geçirmesi için uygun fiziki şartlara sahip olup olmadığı görüşülmüş, herhangi bir anlaşma sağlanmamıştır” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum