Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GENEL İŞ SENDİKASI DARBELERE KARŞI

Disk’e Bağlı Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan 12 Eylül 1980 Askeri Darbesinin Yıldönümü Olması Dolayısıyla Basın Açıklaması Yaptı.

12 Eylül 2019 - 17:11

Ceylan Açıklamasında, 12 Eylül Askeri Darbesinin Bütün Özgürlükleri Yok Ettiğini, Sendika Olarak Bütün Darbelerin  Karşısında Olduklarını Söyledi.

Disk’e Bağlı Genel İş Sendikası  Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan yaptığı açıklamada; "12 Eylül 1980 askeri faşist darbesinin üzerinden 39 yıl geçti ama yarattığı olumsuz sonuçlar ve uygulamalar maalesef devam ediyor. 12 Eylül, ülkenin üzerine  kabus gibi çöken, Türkiye'deki bütün demokratik kurumları, sendikaları kapatan, demokrasiyi yok eden bir askeri harekattı. Ne genel alanda ne sendikal alanda tahribatı maalesef henüz giderilemedi.

 Darbe ülkemizde güvencesiz ve sendikasız çalışmaya mecbur bırakılan; milli gelirden ve ekonomik büyümeden payını alamayan yoksullar ve işsizler yarattı.

12 Eylül’ de parlamento işlevsizleştirildi, hukuk ayaklar altına alındı, seçilmişlerin yerine atanmışlar getirildi. Gazeteler, radyolar, televizyonlar susturuldu, grev hakkı başta olmak üzere temel hak ve özgürlükler engellendi, sendikal hak ve özgürlükler yok sayıldı, işçiler haksız ve hukuksuz yere işlerinden edildi.

Askeri darbelerden en çok etkilenmiş, en çok zararı görmüş, başkan ve yöneticileri idamla yargılanmış, faaliyetleri durdurulmuş, binalarına el konulmuş, darbeye zemin hazırlamak için 1 Mayıs 1977’de olduğu gibi katliamlara uğramış bir işçi örgütü olarak darbecilere karşı her zaman karşı durduk, mücadele ettik, bugün de her türlü darbenin ve siyaset alanına demokrasi dışı müdahalelerin karşısında olmaya devam edeceğiz.

12 Eylül darbesinin 39. yılında darbelere, faşizme ve gericiliğe yine ve kararlılıkla hayır diyor, tek seçeneğin demokrasi ve laik toplumsal yaşam olduğunu savunuyoruz.

Emeğe karşı yapılan her saldırıya karşı nasıl mücadele veriyorsak, sendikal hak ve özgürlüklere müdahale karşısında nasıl direniyorsak, demokrasiye, yargının bağımsızlığına, insan hak ve özgürlüklerine yapılan her saldırının da karşısında demokrasiden, adaletten, eşitlikten ve özgürlükten yana tavır almaya  devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum