Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GENÇLİK HAFTASI BAŞLADI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerinin de içinde bulunduğu Gençlik Haftası başladı. Haftanın başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

GENÇLİK HAFTASI BAŞLADI
15 Mayıs 2024 - 11:48
Gençlik Haftası başladı. Hafta içinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri de yer alıyor. Gençlik Haftası’nın başlaması dolayısı ile Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, daire müdürleri ve gençler katıldı.
Tören İl Müdürü ve gençlerin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Gençlik adına konuşmayı Gençlik Merkezi gönüllüsü Burak Emre Tekin yaptı. Tekin konuşmasında Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş savaşı mücadelesine değinerek, gençlerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerlemeye devam edeceğini ve Cumhuriyetin değerlerini koruyacaklarını vurguladı. Tekin konuşmasının devamında şu ifadelerine yer verdi;
“Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkışından henüz bir buçuk ay gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen bu süre içerisinde yaptığı faaliyetler ve verdiği mesajlar, düşmanın planlarını ve bütün hesaplarını bozdu. Bir hafta kadar Samsun’da kaldıktan sonra Havzaya geçen, oradan Amasya’ya giden Mustafa Kemal Paşa, memleketin muhtelif yerlerinde cereyan eden olaylar ve özellikle Anadolu’da başlayan işgallerle ilgilenmeye, bildiriler yayınlamaya, yazışmalar yapmaya, bağımsızlık ateşini körüklemeye başlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Mücadele, Kurtuluş Savaşı ve sonrasında yaşanan olayları keskin dehasıyla tahlil ederek, ileride olacakları görebilmesi ve ona göre hareket etmesi, milli egemenliğe dayalı yeni bir Türk Devleti’nin kurulmasında temel oluşturmuştur. Türk insanının makus talihinin değiştiği, kendisine vurulan prangaları parçaladığı tarihtir 19 Mayıs.
Türk milletinin bağrından çıkan genç ordusuna ve genç aydınlarına güvenerek Milli Mücadele’yi başlatmış, sürdürmüş, başarıya ulaştırmıştır. Kurmuş olduğu Cumhuriyeti de hiç tereddüt etmeden, sarsılmaz bir güven ve inanç beslediği Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk Gençleri olarak, bizler de varlığımızın en mukaddes temeli olan, Türk istiklalinin ve Türk Cumhuriyetinin ebedi bekçileriyiz. Bu karar, sarsılmaz irademizin değişmez ifadesidir.”

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum