Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GELİBOLU TARİHİ SUALTI PARKI AÇILDI

Derinliklerinde pek çok hikâye saklayan Çanakkale’nin destansı batıklarının dalış turizmine kazandırılacağı, 1. Dünya Savaşı temalı ilk sualtı parkı olan “Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı” açılışı gerçekleştirildi.

04 Ekim 2021 - 14:18
Seddülbahir Kalesinde gerçekleştirilen “Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı” açılış programına; Vali İlhami AKTAŞ ve Eşi Songül AKTAŞ, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir ALPARSLAN, AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN, AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Eceabat Kaymakamı Mustafa ÇİFTÇİLER, Sualtı Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Şahin ÖZEN, AK PARTİ İl Başkanı Naim MAKAS, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, turizmciler, gaziler, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı açılışı programı Çanakkale Destinasyon filmi izlenmesi ile devam etti.
106 yıl önce Seddülbahir Kalesi açıklarında batırılan İngiliz Kraliyet Zırhlısı 'HMS Majestic'in de aralarında bulunduğu 14 batık geminin dalış turizmine kazandırıldığı Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı açılış programında; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir ALPARSLAN, AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR ve Sualtı Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Şahin ÖZEN tarafından birer konuşma yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı Tanıtım Filmi izlendi.
Ege ve Marmara denizlerinin buluşma noktası olan ve sahip olduğu sualtı hazineleri ile tüm dünyanın ilgisini çeken Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nın açılış programı Antalya Devlet Opera ve Balesi “Venice Enseble” Grubu sahne gösterisinin ardından son buldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum