Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GELİBOLU PEYNİR HELVASI TESCİL EDİLDİ

Gelibolu’nun önemli yöresel lezzetlerinden olan Gelibolu Peynir Helvası’nın coğrafi işaret süreci başarıyla tamamlandı.

GELİBOLU PEYNİR HELVASI TESCİL EDİLDİ
22 Nisan 2024 - 10:08
Gelibolu Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kaya ve Gelibolu Peynir Helvası üreticisi Zafer firmasının işletmecisi Süleyman Burak Batır’ın ortak girişimleriyle başlatılan ve Türk Patent Enstitüsü tarafından tescili tamamlanan “Geilbolu Peynir Helvası Mahreç İşareti” bölgenin gastro-kültürel mirasına, turizmine yapılan önemli bir katkı olarak değerlendiriliyor.
Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya, coğrafi işaretin Gelibolu için önemini vurgulayarak şunları söyledi; “Gelibolu Peynir Helvası’nın coğrafi işaretini almak, sadece bir lezzetin korunması değil, aynı zamanda bölgemizin kültürel mirasının ve tarımsal ürünlerimizin değerinin tanınması anlamına geliyor. Uzun bir sürecin ardından bu başarıya ulaşmış olmak, yöremizin zenginliğini ve kalitesini ulusal ve uluslararası platformlarda daha fazla tanıtabilmemiz için büyük bir fırsat sunuyor. Bunun yanında Gelibolu’nun ilk coğrafi işareti olarak bu tescili yaptırmamız da bizler için ayrıca büyük bir gurur kaynağı.”
Gelibolu Peynir Helvası’nın üreticisi olan Zafer firmasının işletmecisi Süleyman Burak Batır da şu görüşleri dile getirdi, “Yaklaşık 10 yıldır hazırlığını yaptığımız Gelibolu Peynir Helvası Mahreç İşareti çalışmasını nihayete erdirebilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte bizlere destek olan değerli büyüklerimize, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki değerli hocalarımıza ve özellikle koşulsuz inanç ve sınırsız destekle arkamızda duran Gelibolu Ziraat Odası Yönetimi ve özelinde Yönetim Kurulu Başkanı sayın Erkan Kaya’ya Gelibolu’nun köklü üreticisi ailesinin birinin ferdi olarak teşekkürü bir borç biliyorum. Bu faaliyetin memleketimize turizm, ticaret ve kültür açısından büyük faydalar sağlayacağına inancımız tam. Gelibolu Peynir Helvası Mahreç İşareti, memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
Gelibolu Peynir Helvası Mahreç İşareti başvuru süreci bir aylık hazırlık süresinin ardından detaylı başvuru dosyasının hazırlanmasından sonra, Gelibolu Ziraat Odası’nın başvurusuyla 17 Ekim 2023 tarihinde başlayıp, 4 Ocak 2024 tarihinde dört aylık askı sürecinin başlamasıyla devam edip, 15 Nisan 2024 tarihinde Gelibolu Peynir Helvası Mahreç İşareti 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında, 1566 tescil numarası ile tescil edilmesiyle tamamlandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum