Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GELENEKSEL BERKİN ELVAN UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Nazım Hikmet Kültür Merkezi Çanakkale Girişimi tarafından dün Özgürlük Parkı’nda 6. Geleneksel Berkin Elvan Uçurtma Şenliği düzenlendi. Baharın gelmesiyle birlikte kentliler, çocuklarıyla birlikte Özgürlük Parkı’na akın etti.

22 Nisan 2019 - 11:22

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe, bu yıl da kentliler yoğun katılım gösterdi. Nazım Hikmet’in ‘Güzel Günler Göreceğiz’ dizelerinin başlığı ile yapılan etkinlik, bez çanta boyama, yüz boyama, kendi yemeğini yapma, gökyüzünü inceleme, müzik ve dans gibi pek çok eğlence ile akşam saatlerine kadar sürdü. Şenlik boyunca uçurtmalar uçuruldu.

Açılış konuşmasını yapan Nazım Hikmet Kültür Merkezi Çanakkale Girişimi adına Berna Ersoy, “Berkin’imizi kaybettiğimiz 2014 yılından beri her 23 Nisan’da çocuklarımızın yüzüne birazcık gülücük katabilmek için bu şenliği organize ediyoruz. Bu yıl 6. yılımız, Nazım Hikmet Kültür Merkezi olarak zaten çocuklara yaşanası bir dünya bırakmanın mücadelesini veriyoruz. Bu şenlik de ona ufacık da olsa bir katkı sunsun, Çanakkale’deki çocukların yüzünü biraz daha güldürsün diye uğraşıyoruz. ” diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlikler akşam saatlerine kadar devam etti. Kentliler çocukları ile birlikte keyifli bir gün geçirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum