Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GELENEKSEL 5. YEREL TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ BAŞLADI

Atalık tohumları gelecek nesillere aktarmak için Çanakkale Belediyesi organizasyonu ilen 5’inci Tohum Takas Şenliği Halk Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

GELENEKSEL 5. YEREL TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ BAŞLADI
27 Nisan 2024 - 16:17
Şenlik kurulan stantların gezilmesi ile başladı. Stantların gezilmesinin ardından resmi tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, önceki dönem Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye ve İl Genel meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tohum Takas Şenliği’nde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muharrem Erkek;  “Yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılması çok önemli. Tarımsal üretimin yerel tohumlar ile yapılması, sağlıklı, temiz gıdalara sağlıklı koşullarda ulaşabilmek büyük önem taşıyor. Bu çalışmalar ise bunlara ciddi katkılar sunuyor. Tohum Sandığı açıldığında 30 olan tohum çeşidimiz bugün 150’ye ulaştı. Takas ve bağış yöntemi ile tohum çeşidi her geçen gün zenginleştiriliyor. Bugün buraya birçok 20 belediyeden katılım var. Kendi yöresel tohumları ile geldiler. 5’inci yerel Tohum Takas Şenliğimizin Çanakkale ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum