Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"GELECEK VE GELENEK BİR ARADA"

Kentsel Hizmetler Şirketi bünyesinde faaliyete geçen Depas Seramik’in “Gelecek ve Gelenek Bir Arada” isimli Çanakkale Seramikleri sergisi, 4 Şubat 2020 Salı günü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı.

06 Şubat 2020 - 12:28

Serginin açılış törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Özlem Eryiğit başta olmak üzere çok sayıda kentli ve davetli katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Depas Seramik-Seramik Ustası Burak Çiftçi; “Kısa sürede eseri ve malzemesi bol bir atölye haline geldik. Bugün burada geleneksel seramiklerin yanı sıra gündelik yaşamda da kullanılan tabak, fincan, bardak gibi eşyaları da göreceğiz. Bir de özel seri çalıştık. Bu seri Kazdağları serisi. Kadağları’na vurgu yapmak istedik ve bu seri için atölyenin ilk özel serisi diyebiliriz” dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise açılışta; “Yıllar önce Meşhur ustamız İsmail ustamıza birikimlerini aktarması gerektiğini söyledim. Kendisi sağ olsun bizi kırmadı. Atölyemizi açtık, fırınımızı kurduk. Gençleri davet ettik. Genci yaşlısı, kadını, erkeği orada başladı. Oradan birçok sanatçı çıktı. Şu anda Çanakkale’nin birçok yerinde oradan yetişme otuza yakın atölye var. Bunlar Çanakkale’nin seramik ürünlerini üretiyorlar ve sonuç itibari ile bir yerde de Çanakkale’nin tanıtımına ve turizme katkıda bulunuyorlar. Özellikle kadınlar bu konuya meraklı, el emekleri de olduğu için kadınların daha yatkınlığı var. Burak arkadaşımız da Atölyede çalışa çalışa ustalık seviyesine geldi. Şimdi bir ileri aşamaya geçtik. Yeni arkadaşlar, üreticiler edindik ve ürettiklerimizi satar hale getirdik. Bu şekliyle seramik işimizi geliştirme noktasındayız. Bu atölyeye mutlaka yeni gençler de katılacak ve üretime dahil olacak. Daha da ileri aşamaya taşıyacağız. Bu şekilde Çanakkale seramiğini tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Elinize, emeklerinize sağlık. Özellikle Kazdağları’nı işleyen özel bir serinin olması da ayrıca anlamlı. Kazdağlarımızı, havamızı, suyumuzu korumaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Devam eden süreçte; kentte faaliyet gösteren seramik sanatçıları ile birlikte sergiler düzenlenerek ortak çalışmaların da yapılacağı ifade edildi.

  Konuşmaların ardından gezilen sergide ise; Çanakkale’nin geleneksel seramiklerini modern dokunuşlarla buluşturan ürünler beğeni topladı. Sergiyi, 14 Şubat 2020 tarihine kadar Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde ziyaret edebilirsiniz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum