Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GELECEK PARTİSİ SEÇİMLERE GİRME HAKKINI ELDE ETTİ

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, partilerinin seçime girme hakkı kazandığını duyurdu. Gelecek Partisi’nin de yeterliliği sağlamasıyla, seçime girme hakkı kazanan parti sayısı 20’ye yükseldi.

GELECEK PARTİSİ SEÇİMLERE GİRME HAKKINI ELDE ETTİ
03 Nisan 2021 - 13:22
Gelecek Partisi seçime girme yeterliliğini tamamladı. Konuya ilişkin Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün tarafından yapılan açıklamada, partinin seçime girmek için gerekli şartları gerçekleştirdiği ve konunun bugün yapılan Yüksek Seçim Kurulu toplantısında karara bağlandığı bildirildi.
Üstün açıklamasında, "Partimizin seçime girme şartlarını sağladığı partimizin tuttuğu kayıtlardan, İlçe Seçim Kurulları kongre evraklarından ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın siyasi partiler için tuttuğu sicilden anlaşılmıştır. Bu husus Yüksek Seçim Kurulu’nun bugün yapmış olduğu toplantıda teyit edilmiş ve karar altına alınmıştır. Gelecek Partisi bugünden itibaren yapılacak her türlü seçime girmeye hukuken hak kazanmıştır” ifadelerine yer verdi.
Gelecek Partisi’nin de katılımı ile seçime girme hakkı kazanan parti sayısı 20'ye yükseldi.

Üstün tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:
“Gelecek Partisi Türkiye’de korku ikliminin hakim olduğu, otoriterleşmenin arttığı, ülkenin yönetilemediği bir anda 12.12.2019 tarihinde milletimize yeni bir umut olarak kurulmuştur. Kuruluşundan sonra siyasi tarihimize ender görülebilecek bir şekilde Anadolu ve Trakya’da çok kısa bir sürede teşkilatlanış, il ve ilçe kongrelerini gerçekleştirerek, 01.11.20 tarihinde 1. Olağan Büyük Kongresi’ni başarıyla yapmıştır.
Böylece partimiz Siyasi Partiler Kanunu’nun 36. maddesinde zikredilen ‘siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarışında oy verme gününden en az 6 ay evvel teşkilat kurmuş ve Büyük Kongre’sini yapmış olması’ şartını getirmiştir.
Partimizin seçime girme şartlarını sağladığı partimizin tuttuğu kayıtlardan, İlçe Seçim Kurulları kongre evraklarından ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın siyasi partiler için tuttuğu sicilden anlaşılmıştır. Bu husus Yüksek Seçim Kurulu’nun bugün yapmış olduğu toplantıda teyit edilmiş ve karar altına alınmıştır. Gelecek Partisi bugünden itibaren yapılacak her türlü seçime girmeye hukuken hak kazanmıştır.”
Gelecek Partisinin seçimlere katılma hakkı kazanması konusunda açıklama yapan Partinin kurucular kurulu üyesi, Kültür ve Turizm Politika İzleme Kurulu Başkanı Yeşim Karadağ şu ifadelere yer verdi; "Kuramazsınız dediler kurduk. Adam bulamazsınız dediler bulduk. Adam bulsanız da teşkilat kuramazsınız dediniz kurduk. Teşkilat kursanızda kongre yapamazsınız dediler kongremizi de yaptık. Önümüze çıkan tüm engelleri bir bir aştık. Nitekim Gelecek Partisi olarak önümüzdeki erken veya zamanında yapılacak  olan tüm seçimlere girme hakkı kazandık. Mutluyuz ve gururluyuz" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum