Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GELECEK PARTİSİ DOKTORLARIN İŞ BIRAKMA EYLEMİNE DESTEK VERDİ

Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkan Yardımcısı/ Parti İçi Eğitim Başkanı Diş Hekimi Sibel Deniz dün gerçekleştirilen doktorların iş bırakma eylemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GELECEK PARTİSİ DOKTORLARIN İŞ BIRAKMA EYLEMİNE DESTEK VERDİ
16 Haziran 2022 - 17:06
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde yapılan iş bırakma eylemine katılarak meslektaşlarına destek veren Sibel Deniz sağlık çalışanlarının özlük hakları dahil olmak üzere bütün haklarında iyileştirme yapılması çağrısında bulundu.
Deniz açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi;
Gelecek Partisi olarak her zaman sağlık çalışanlarımızın yanında olduk, vatandaşlarımız da mağdur edilmeden bu gibi eylemler yapılmasını haklı buluyoruz çünkü sağlık çalışanlarına ne yapılsa azdır.
Gelecek Partisi olarak önerilerimizi şu şekilde sıralıyoruz;
Hem bugunümüz hem de geleceğimiz için ülkemizin en değerli kaynağı olan yetişmiş insan gücünün yurt dışına çıkmasının önüne geçilmeli, ülkenin başında olan Sayın Cumhurbaşkanının ‘Giderlerse gitsinler’ çıkışını asla kabul etmiyoruz. Bu ayrıştırıcı dili kesinlikle tasvip etmiyoruz.
Sağlık çalışanlarının özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirmesi yanında Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası acilen Meclis gündemine taşınmalıdır.
Malpraktis davalarının, bu kadar bilinçsizce ve rahatça açılamayacağı, istismar haline gelen bu uygulamayı engelleyecek hukuki düzenlemeler yapılmalıdır. Türk Tabipleri Birliği, Uzmanlık Dernekleri ve Sendikalar, çalışma şartlarını bilimsel metotlara uygun olarak tespit edip açıkça yetkili makamlara iletip, uygun şartlarda işlemleri yapılmalıdır.
Malpraktis davalarına konu mesleki sigorta giderleri kamu kaynaklarından karşılanmalı, oluşacak tazminatların sigorta aracılığı ile karşılanması sağlanmalıdır. Hekim, devletinin desteğini her zaman yanında ve arkasında hissetmelidir.
Hekimler ve hekim dışı sağlık çalışanlarına aldıkları eğitim, harcadıkları emek ve üstlendikleri mesleki risklere uygun, insan onuruna yakışan ve emekliliğe yansıyan tek maaş verilmeli, hastalık ve izin günlerinde maaşları tam olarak ödenmeli, tüm sağlık çalışanları güvenceli, güvenli ve sorunlarını hukuki çerçevede dile getirebildikleri iş hakkına sahip olmalıdır.
Anayasamızda önemle vurgulanan ve pek çok alanda özenle uygulanan, ailenin korunması ve aile bütünlüğünü destekleyecek tayinler ve tedbirler, hekimler ve sağlık çalışanları için de geçerli olmalıdır. Sağlık çalışanları ve tüm nöbet usulü çalışanlar için, çalışma saatlerinde evlatlarını gönül rahatlığı ile emanet edeceği kreşler, bakım evleri, etüt merkezleri gibi bölümleri olan kurumlar hastane yerleşkesi içinde açılmalıdır.
Biz bu önerilerin ivedilikle hayata geçmesi konusunda ısrarcı olacağız ve konuyu takip edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile deklare ediyoruz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum