Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

'GELECEĞİMİZ ELİNDEN GELENEKSEL SANATLARIMIZ' SERGİSİ AÇILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan mezuniyet sergisi olan 'Geleceğimiz Elinden Geleneksel Sanatlarımız' adlı sergi görücüye çıktı.

'GELECEĞİMİZ ELİNDEN GELENEKSEL SANATLARIMIZ' SERGİSİ AÇILDI
19 Haziran 2019 - 11:22

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü  4'üncü sınıf 16 öğrenci tarafından iş koyulan mezuniyet sergisi olan  'Geleceğimiz Elinden Geleneksel Sanatlarımız' adlı sergi Piri Reis Müzesinde açılışı gerçekleştirilerek, görücüye çıktı.

Serginin açılışına ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, protokol üyeleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Bugün Güzel Sanatlar Fakültemizle bir organizasyon içindeyiz.  Onlarla daha önce çalışmaya başlamıştık. o işbirliğinin o beraberliğin sonuçları, meyveleri ortaya çıkmaya başladı. Az öncede gördük ki İstanbul'da bile göremediğimiz güzellikteki eserler Çanakkale'de sergilenmeye başladı" diye konuştu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise, "Birkaç tabloya baktım o kadar harika eserler, özellikle seramik üzerine işlenmesi bunların oluşturulması oldukça zor.  Tabloları gördüm hayran kaldım. Geleneksel Türk Sanatlarıyla ilgili son yıllarda ülkemizde gerçekten önemli gelişmeler var.  Sanat özellikle ruha hitap ettiği zaman bana göre gerçek değerini bulur.  Bu sanatlar ruha hitap ediyor" dedi.

Konuşmaların ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi.

Daha sonra protokol üyeleri ve davetliler tarafından sergi gezildi. 'Geleceğimiz Elinden Geleneksel Sanatlarımız' sergisi 28 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum