Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GEÇMİŞTEN GELECEĞE

Çanakkalespor Kulübü Başkanı Erkal Turan, ‘Çanakkalespor Buluşma Programı’ düzenledi.

02 Mart 2024 - 15:10
Çanakkalespor’da futbolcu, teknik direktör ve başkanlık yapmış, Çanakkalespor’a büyük emeklerle hizmet etmiş isimler, programda bir araya geldi.
Programa CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Eski Başkan Mustafa Mete Ertem ile Çanakkalespor’da çeşitli görevlerde bulunmuş isimler katıldı. Programda Çanakkalespor’a yıllarca emek vermiş isimler forma ve maket saat kulesi ile ödüllendirildi.
“BİZİM AMACIMIZ, BU KULÜBÜN TEKRAR PROFESYONEL LİGE ÇIKMASINI SAĞLAMAK”
Erkal Turan; “Kulübümüzün kuruluşundan bugüne kadar emek vermiş bütün arkadaşlarımıza ve abilerimize verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizim amacımız, bu kulübün tekrar profesyonel lige çıkmasını sağlamak. Bu şehrin bir profesyonel takıma ihtiyacı olduğunu herkes biliyor. Bizler de bu misyonu yerine getirebilmek için bu göreve talip olduk. Sağ olsun Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan sayesinde bu gibi bir etkinliğe ev sahipliği yaptık” dedi.
“ÇANAKKALE’NİN ‘SPORUN KENTİ’ OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan; “Çok uzun süre olmasa da genç takımda futbol oynadım. Sonraki yıllarda da yöneticilik görevlerinde de bulundum. Çanakkale’de sporun gelişmesi ve yaygınlaşması için Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan ile birlikte önemli yatırımlar yaptık. Çanakkale’nin ‘Sporun Kenti’ olması için elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.
“ÇANAKKALE İSMİNİN SPOR ALANINDA DA DUYULMASI KONUSUNDA ÇABA GÖSTERECEĞİZ”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bu dönem Belediye Başkan Adayı olmadım. Bundan sonraki hayatımda Çanakkalespor için koşturacağım. Çanakkalespor’un kurucuları babalarımız, amcalarımız, büyüklerimizdir. Şu bir gerçektir ki, Çanakkalspor bu kentin takımı, hepimizin takımı. Ben de bu kulübün 1 numaralı üyesiyim. Biz de bundan sonra amatör spor dallarında Çanakkalespor’a hizmet etmeye hazır olacağız. Çanakkaleli gençleri bu konuda teşvik edeceğiz. Çanakkale isminin spor alanında da duyulması konusunda çaba göstereceğiz. Çanakkale’de çok ciddi spor başarıları var. Dolayısıyla o branşlarda da gençlerin yetişmesi için çaba göstereceğiz” dedi.
“SEÇİLİRSEK ÇANAKKALE’DE SPOR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”
CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek; “Çocukluğumuz buradaki çok değerli büyüklerimizi izleyerek geçti. Önümüzdeki dönemde de seçilirsek Çanakkale’de spor için çok önemli çalışmaları birlikte yürüteceğimize yürekten inanıyorum” dedi.
“HER ZAMAN SPORUN VE SPORCUNUN YANINDA OLMA GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan; “Bu güzide camiaya sahip çıktığı için başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizler de her zaman sporun ve sporcunun yanında olma gayreti içerisinde olacağız” dedi.
“ÇANAKKALESPOR İSMİ İÇİN BÜYÜK GAYRET GÖSTERDİK”
Mustafa Mete Ertem; “Geldiğimiz noktada 1966 yılında kurulan Çanakkalespor, 2013 yılında kapandı. Çanakkale Dardanelspor ile devam eden süreç, 2013 yılında Çanakkale Dardanelspor’dan ayrılmış ve kapanmış bir kulüp olarak faaliyetsiz bir şekilde durmaktaydı. Halkın talep ettiği düşüncede biz, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği önderliğinde ve Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’dan aldığımız izinle Çanakkalespor çalışmalarımızı 2019 yılında başlattık. Pandemi döneminin girmesiyle birlikte bir duraklama oldu. Ancak bu arada futbol faaliyeti devam etti. Fakat o günkü kanunlara göre Çanakkalespor adını alamadık ve Çanakkale 1966 Spor olarak yola devam ettik. O süreçten itibaren mücadelemiz devam etti. Yetkililerle yazışmalarımızı yaptık ve bugüne kadar geldik. En son 2023 yılında Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yazdığımız yazıyla Çanakkalespor isminin kullanımıyla ilgili izin talebiyle Bakanlığımıza ilettik. Oradan gelen yazıyla ilgili isim kullanımız Bakanlık tarafından uygun görülmüş olup, bu hak verildi” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum