Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

FUTBOL ŞÖLENİ YAŞANDI

Çanakkale’nin iki deneyimli takımı Bozcaadaspor ile Ezinespor geçtiğimiz gün karşı karşıya geldiler.

FUTBOL ŞÖLENİ YAŞANDI
18 Nisan 2022 - 12:33
BAL Ligi’nden yerini koruma ve Süper Amatör Ligi’nde çıkma anlamında önemli müsabakada, gülen taraf Bozcaada olurken, liglerin işleyişi ise tartışmalara neden oldu. BAL Ligi’nde kalan Bozcaadaspor gülen taraf olurken, öte yandan Süper Amatör Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan, play-off müsabakalarında kıran kırana bir oyun ortaya koyan Ezinespor ise şampiyonluğuna sevinmeyi unuttu. Taraftarlar ise liglerden düşme ve çıkma durumunun gözden geçirilmesini istediler.

Süper Amatör Lig’de başarılı bir sezonu, şampiyonluk ile taçlandıran Ezinespor, taraftarının gönlünde adeta taht kurdu. Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleşen play-off müsabakalarına ilçeden yüzlerce yurttaş geldi. Ezinespor coşkusu, Çanakkale’yi etkisi altına aldı.

Öte yandan Bölgesel Amatör Ligi’nin deneyimli ekiplerinden Bozcaadaspor ise önümüzdeki sezon BAL liginden devam mı tamam mı maçına çıktı. Bozcaadaspor kaybetse idi Ezinespor BAL liginin yeni temsilcisi olacaktı.
Karşılaşma Pazar günü, saatler 14.00’ü gösterdiğinde başladı. Bozcaadaspor ile Ezinespor arasında gerçekleşen müsabakada, taraftarlar 5 gol gördüler. Maçın son düdüğüne kadar heyecanın üst noktada olduğu karşılaşmada 3-2’lik skor ile gülen taraf Bozcaadaspor oldu.

Maçtan ziyade, liglerin statüsü ile ilgili tartışmalar gündeme damga vurdu.
Lig statüsü gereği, Bölgesel Amatör Lig’de Çanakkale iki takımla temsil edilebiliyor. Bölgesel Amatör Ligde ise Bigaspor ve Bozcaadaspor bulunuyor. Ezinespor, Süper Amatör Ligi şampiyon olarak tamamladığından, BAL ligindeki 2 takım kotasına takıldı. BAl liginde ise Bozcaadaspor’un puanı, Bigaspor’dan düşük olduğundan dolayı, Ezinespor ile play out maçı oynadı. Karşılaşma sonucunda ise Süper Amatör Ligi Şampiyonu Ezinespor, Süper Amatör Lig’de, Bölgesel Amatör Lig’in temsilcisi Bozcaadaspor ise aynı ligde kaldı. Çanakkale’de ise adeta futbol şöleni yaşandı.

Liglerin statüleri, yükselme-düşme durumları ise tartışmalara neden oldu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum