Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

FATİH İLKOKULU YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından Biga’da yapımı hızla devam eden Fatih İlkokulu’nun inşaat çalışmaları yetkililerce incelendi.

FATİH İLKOKULU YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR
27 Şubat 2020 - 11:28

Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Saim Yılmaz ve Bülent Korkmaz ile Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, eski binasının yıkılarak yeni yapılan Fatih İlkokulu’nun inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Okul inşaatını yerinde inceleyen yetkililer, Çanakkale İl Özel İdaresi Müdürlüğü’nde görevli İnşaat Yüksek Mühendisi Miraç Karakoç ve müteahhit Lezgin Ertan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Okulun fiziki çalışmalarının yüzde 60’ının tamamlandığını belirten İnşaat Yüksek Mühendisi Miraç Karakoç, çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini ve şu anda sıva çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü eğitime büyük önem verdiklerini ifade ederek il genelindeki tüm okul inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini belirtti. Köklü, “24 derslikli olarak inşa edilen ve mimarisiyle dikkat çeken Fatih İlkokulumuz, bodrum, zemin ve üç kattan oluşuyor. Bina içerisinde müzik odası, kütüphane, iki adet fen dersliği, iki adet faaliyet odası, bireysel görüşme odaları, yemek salonu, kantin, 24 adet derslik ve beden eğitimi salonu bulunuyor. Fatih İlkokulu’muzun Mayıs ayı sonu gibi inşaatı tamamlanacak ve okulumuz 2020-2021 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise, her zaman eğitim camiasının hizmetinde olduklarını belirterek, “Nisan 2019’da AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’ın katılımıyla temelini attığımız Fatih İlkokulu’nda çalışmalar ilk günden bugüne yoğun şekilde devam ediyor. Yerel yönetim olarak bizde çalışmalarını takip ediyoruz. Okulumuz inşallah yeni eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak ve öğrencileriyle buluşacak. Çocuklarımızın fiziksel ve teknolojik imkanları daha iyi olan böyle bir okulda okuyacak olmaları hepimizi sevindiriyor. Bu güzel eserin Biga’mıza kazandırılmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yetkililer, Fatih İlkokulu’ndaki incelemelerin ardından depreme dayanıksız olduğu raporlanan Biga’daki okullara giderek incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum