Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"FAİLLER EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI"

Çanakkale Barosu, tecavüz edilip öldürülen 22 yaşında Azra Gülendam Haytaoğlu’yla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Menfur saldırıyı lanetliyor; fail ya da faillerin en ağır şekilde cezalandırılması için gereğinin bir an önce yapılmasını temenni ediyoruz” denildi.

"FAİLLER EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI"
03 Ağustos 2021 - 10:32
Çanakkale Barosu, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Antalya’ya da kendisinden 5 gündür haber alınamayan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun bugün cansız bedenine ulaşıldı. Azra’nın iş görüşmesi için gittiği emlakçı M.M.A. tarafından cinsel saldırıya uğrayarak öldürülüp cesedi parçalara ayrılmış vaziyette ormanlık alanda bulunduğu haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Menfur saldırıyı lanetliyor; fail ya da faillerin en ağır şekilde cezalandırılması için gereğinin bir an önce yapılmasını temenni ediyoruz. Yetkilileri son yıllarda büyük artış gösteren kadına karşı şiddet ve kadın katliamlarına karşı gereken önlemleri almaya davet ediyor, dava ile ilgili hukuki sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

ACI OLAY GENÇ KIZIN ABLASIYLA TARTIŞMASI SONUCU BAŞLADI
Takvim’in haberine göre; Antalya’da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde okuyan Azra Gülendam Haytaoğlu, bazı belirtiler hissedince 28 Temmuz’da hastaneye giderek Covid-19 testi yaptırdı. Sonucu pozitif çıkan Haytaoğlu, durumu ablası Ezgi Haytaoğlu ile paylaştı. Ablası, Haytaoğlu’na kızarak, dikkat etmediği için hastalığa yakalandığını söyleyince aralarında tartışma başladı. Tartışma sırasında Haytaoğlu, ablasına “Ben biraz hava alacağım” diyerek kimliğini almadan evden çıktı. Eve dönmeyince Ezgi Haytaoğlu, kardeşini telefonla aradı. Azra Gülendam Haytaoğlu, telefonda, ablasına “Kafede koronavirüs geçirmiş bir ağabeyle oturuyorum, beni çok iyi anlıyor. Bugün onunla kalacağım” diyerek telefonu kapattı, bir daha da ulaşılamadı.
Çok geçmeden aile durumu polise bildirdi. Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Azra’nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan’la görüştüğünü tespit etti. Cinayet masası ekipleri, Ayhan’ı çapraz sorguya aldı. Sorgunun ardından Ayhan’ın genç kıza önce tecavüz ettiği, ardındansa beş parçaya bölerek valizler halinde ormanlık alana gömdüğü ortaya çıktı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum