Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EZİNE'DE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ezine Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım yatak sayıları arttırıldı ve 3.seviye Yoğun Bakım Ünitesi hizmet vermeye başladı.

EZİNE'DE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI
29 Kasım 2021 - 13:32
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Her geçen gün açtığı yeni birimlerle gücüne güç katan Ezine Devlet Hastanesi yoğun bakımlarındaki yatak sayısını daha fazla hastaya hizmet verebilmek amacıyla Ezine Devlet Hastanemiz yeni tescil edilen 6 yataklı 3. Basamak yoğun bakım ünitesi hizmete açılmıştır. Mevcut 5 yataklı 1. Basamak ve 6 yataklı 2. Basamak yoğun bakım üniteleri ile birlikte Bu sayede Ezine Devlet Hastanesinde Genel Yoğun Bakım hizmeti için toplam yatak sayısı 17’ye yükselmiştir. 
Günümüz ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak ileri teknolojiye sahip modern cihazlarla donatılan ünitede her türlü müdahalelerin yapılabildiği ünitelerimizde yoğun bakım standartlarında olması gereken her türlü tıbbi ekipman ve 24 saat tam kadro çalışan personeliyle hizmet vermektedir.

Yoğun bakım ünitelerini açmaktaki amacımız hastaların il dışına sevkinin önlenmesi, bu sebeple oluşan hastanın zaman kaybetmemesi ve maddi kayıpların önüne geçilmesi, sevk sırasında oluşabilecek risklerden hastaları korumak ve tedavilerini kendi şehirlerinde sürdürmelerini sağlamak için hem bölgemizdeki hem de Türkiye genelinde yoğun bakım yataklarının sayısı her geçen gün artarak dünya standartlarının üzerinde hizmet verilmesi sağlanmaktadır.
Çanakkale ilimizin ilçeleri arasında bulunan Ezine devlet hastanemiz hasta kabulü fazla olan hastanelerimizden biridir. İlimiz genelinde hastanelerimizde de yoğun bakım ünitelerine çok önem vermekteyiz.

Yoğun bakım hizmetleri sayesinde ölümle yaşam arasında duran insanların hayata tutunmasını sağlayabiliyoruz. Vatandaşlarımıza, hastalarımıza kaliteli sağlık hizmet sunabilmek için İl Sağlık Müdürlüğümüzün koordinasyonu ile hastanelerimizin kapasitesinin kaliteli ve etkin bir şekilde artırılmasına yönelik çalışmalarımız hızla devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum