Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EZBER BOZAN BİR ARAŞTIRMA..!

Çin'de yapılan bir araştırma, hem semptomları gösteren hem de göstermeyen hastalarda yeni tip koronavirüs enfeksiyonundan 2-3 ay sonra antikor seviyelerinin keskin biçimde düştüğünü ortaya koydu. Hastalığa karşı "bağışıklık garantisi" olarak görülen antikorların azalmasıyla tekrar hastalık kapılabiliyor.

EZBER BOZAN BİR ARAŞTIRMA..!
22 Haziran 2020 - 20:14

Çin'de ortaya çıkan ve 460 binin üstünde insanın hayatına mal olan koronavirüs salgınıyla ilgili yapılan yeni araştırma tüm bildiklerimizi unutturacak cinsten.

"Nature Medicine" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Kovid-19 "bağışıklık pasaportları" kullanılmasının risklerini ortaya koyarken, sosyal mesafe ve yüksek risk grubundakileri tecrit etme gibi kamu sağlığı önlemlerinin uzun süreli uygulanması ihtiyacını destekledi.

ANTİKOR SEVİYELERİNDE 3 AYDA KESKİN DÜŞÜŞLER OLUYOR

Araştırma çerçevesinde semptomlar görülen ve görülmeyen, IgG antikoru pozitif saptanan 74 hasta incelendi. Her iki gruptaki hastanın yüzde 90'ında enfeksiyonu izleyen 2-3 ay içinde antikor seviyelerinde keskin düşüşler gözlendi. Uzmanlar, hem semptomları gösteren hem de göstermeyen hastalarda antikor seviyelerindeki bu düşüşün ortalama yüzde 70'in üzerinde olduğunu bildirdi.

Araştırmanın, Çin Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezine bağlı Çongqing Tıp Fakültesinde görevli bilim insanları tarafından yürütüldüğü belirtildi.

ABD'DE YAPILAN ARAŞTIRMADA DA BENZER SONUÇLAR ÇIKMIŞTI

ABD'de yapılan bir araştırma, belirti göstermeyen yeni tip koronavirüs hastası kişilerin vücutlarının ürettiği antikorların, 3 ay içerisinde kaybolduğunu ortaya koymuştu. Araştırmada ayrıca antikorların "bağışıklık garantisi" gibi görülmemesi ve Kovid-19'u atlatanların, tekrar enfekte olma ihtimallerinin bulunduğunu vurgulanmıştı.

KAYNAK:HABER MERKEZİ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum