Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"ESNAF BATTI RUHUNA FATİHA"

Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, Pazartesi günü etkisini kaybetti. Kara kışı yaşayan Çanakkale’de esnaf, kıştan daha önemli problemler yaşandığını gözler önüne serdi.

"ESNAF BATTI RUHUNA FATİHA"
16 Şubat 2021 - 11:53
Aylardır kapalı olan işletmeler, işsiz kalan çalışanlar, siftahsız günler, ödenemeyen kiralar, banka borçları, yüksek vergiler, esnafa en sonunda mezarını yaptırttı. Çanakkaleli esnaf, kardan temizlediği çarşıda, mezarını yaparken, mezar taşına da, “Esnaf battı. Ruhuna Fatiha” yazdı.
Cumartesi günü başlayan kuvvetli kar yağışı, Pazar günüde devam etti ve Pazartesi etkisini kaybetti. Pazartesi günü dükkanını açan esnaf, Çarşı Caddesi’nde kolları sıvadı. Herkes küreği kaptığı gibi, kendi dükkanının önünü temizledi. Cadde temizlenirken, vatandaşlarda rahat bir nefes alarak, kardan arınan yerlerden geçtiler. Kar sonrası oluşan buzlanma esnafın çabası sonucunda bir nebze giderilmiş oldu.
Kar yağışı ve kuvvetli soğuktan ziyade, esnafın daha büyük problemleri olduğu bir kez daha göz önüne serildi. Gerçek gündemin ekonomik kriz olduğunu hatırlatan esnaf, çarşıya kendi mezarını yaptı. Dükkanların önlerinden temizlenen karlar, bir yerde toplanarak, mezar görünümüne getirildi.
Bu dikkat çeken eylem ve protesto, mezar taşı ile taçlandı. Esnaf, mezar taşına ise, “Esnaf battı. Ruhuna Fatiha” cümlesini yazdı. Ortaya çıkan tablo bir hayli dikkat çekici olurken, vatandaşlar basın açıklaması yada başka bir protesto yapmak yerine, bu eylemin çok dikkat çekici olduğunu söylediler.
Çanakkaleli esnafın tavrı ve ortaya çıkan manzara, vatandaşlar tarafından da destek buldu. Çarşı Caddesi’nden geçen çok sayıda kentli mezarın fotoğrafını çekti ve esnafın sesini daha fazla duyurmuş oldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum