Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"EŞİT ŞARTLARDA İMKÂN TANINMAMIŞTIR"

Çanakkale Belediye Meclisi CHP önceki dönem Grup Başkanvekili Erdal Gezen, CHP’nin Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı sürecinde Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu. Aday Adaylığı sürecinde sıkı bir çalışmaya imza atan Gezen, birçok STK, kurum ve kuruluş ziyaretlerinin yanı sıra Çanakkale’yi karış karış gezmiş, elini sıkmadık esnaf ve vatandaş bırakmamıştı.

27 Aralık 2023 - 17:02
Geçtiğimiz Perşembe günü CHP Parti Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantı sonucunda CHP tarafından Çanakkale’nin Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek olarak belirlendi. Bunun üzerine Erdal Gezen, konuyla ilgili açıklama yapmak için Truva Otel’de basın toplantısı düzenledi. Ekip arkadaşlarının, partililerin, vatandaşların ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda süreci değerlendiren Gezen, toplamda 4 aday adayı olduklarını ifade ederek, eşit şartlarda yarışma imkanı tanınmadığını ifade etti. Bu anlayışın üyede büyük bir kırgınlık yapıldığını ifade eden Gezen, İl ve İlçe Örgütü ve Başkanlarının 4 aday adayına da eşit yakınlıkta olmadıklarını, tek bir aday adayının yanında olduklarını ifade etti.

“GELECEK SİYASET MÜCADELEMİZDE YAN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Erdal Gezen, “Geride bıraktığımız üç yıllık sürede belediye başkan adaylığı hedefime ulaşabilmek için tüm çalışmalarımda yer alarak beni yalnız bırakmayan, cesaret veren, ailelerinden, işlerinden zaman ayıran inanç ve kararlılıklarını benimle paylaşan genci, kadını, erkeği tüm yol arkadaşlarıma, aileme, eşime, çocuklarıma gönülden teşekkür ediyorum. Var olsunlar, sağ olsunlar. Gelecek siyaset mücadelemizde yan yana omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Aday adaylığı açıklamamı kurultayımız gerçekleşmeden önce partime, partililerime, halkımıza ve kendime olan inancım doğrultusunda gerçekleştirdim. Adaylık kararımı kurultayımızda genel başkanımız ‘kim olacak’ sorusuna bağlamadım.
“GENEL BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ, UMUDUMUZU YİTİRMEDİK”
Hiçbir zaman partimi ve yetkili organlarını kamuoyu önünde zor duruma düşürecek söz ve eylemsel davranışlar içinde olmadım, olmayacağım.  Ancak mevcut gerçekliğe bağlı tespitlerimizi, eleştirilerimizi de dile getirerek halkımızla, üyelerimizle, kamuoyuyla paylaşacağız. Genel başkanımıza güveniyoruz, umudumuzu yitirmedik. Yerel seçimler sonrası yapılacak tüzük kurultayında aday belirlemede ‘üye bazında ön seçim’ maddesinin kayıtsız, şartsız parti tüzüğümüzde yer alacağına inanıyoruz.

“BU ANLAYIŞIN ÜYEDE YARATTIĞI KIRGINLIĞIN GÖRÜLMEMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Çanakkale Merkez ilçede dört aday adayının olmasına, bunlardan üçünün üye bazında temayül yoklaması istemelerine rağmen örgütümüzce sandığın konmayarak seçimin yapılmamasını parti içi demokrasiye inanan hiçbir üyemizin kabul etmeyeceği inancındayım. Biz aday adaylarına eşit şartlarda yarışma imkanı tanınmamıştır. Bu anlayışla yapılan aday belirleme yönteminin parti tabanında, üyede yarattığı kırgınlığın görülmemesi mümkün değildir. Bu yöntemin uygulanması parti içi demokrasiyi, katılımcılığı, üyenin istek ve iradesini görmemek, duymamak anlamındadır.
“TARAFIMA VERİLECEK AÇIKLAMAYI MERAKLA BEKLEDİĞİMİ İFADE ETMEK İSTERİM”
Merkez ilçe başkanlığımıza, aday belirleme sürecinde Çanakkale mücavir alan sınırları içinde genel merkezimizin anlaşarak görev verdiği anket şirketleri tarafından kamuoyu araştırması yapılıp yapılmadığını, yapıldı ise anketlerin yapılışı, sorulan sorular, anket sonuçları hakkında tarafıma bilgi verilmesini içeren dilekçem sunulmuştur. Tarafıma verilecek açıklamayı merakla beklediğimi ifade etmek isterim.
“İLÇE VE İL BAŞKANLARIMIZ TEK BİR ADAY ADAYININ YANINDA OLDUKLARI AÇIKÇA GÖRÜLMÜŞTÜR”
Bu süreçte ilçe ve il örgütümüzün, başkanlarımızın tüm aday adaylarına eşit yakınlıkta olmasını beklerdik. Belediye başkan adayının belirlenmesinden önce dahi tek bir aday adayının yanında oldukları açıkça görülmüştür. Herkes taraf olabilir ancak örgüt yöneticilerinin tüm aday adaylarına karşı eşit ve adil davranmaları görev sorumluluklarının gereğidir. Üzülerek ifade ediyorum, aday adaylığı sürecinde bizleri görmeyen, yok sayan anlayış belediye başkan adayımızın belirlenmesi sonrasında da devam etmiştir. Şahsıma partimiz için görev, sorumluluk üstlenme talebim, bunun için verdiğim emek ve siyasi mücadele için nezaketen teşekkür dahi edilmemiştir.

“PARTİMİZİN BİZLERE VERECEĞİ GÖREVLERİ YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ”
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde 48 yıldır devam eden sosyal demokrat belediyecilik iktidarı, Cumhuriyet Halk Partimizin yerel yönetim iktidarı Çanakkale’mizde devam edecektir. Partimizin başarısı, kazanımları, yerel yönetimdeki iktidarının devamı için ben ve yol arkadaşlarım sorumluluklarımızı biliyoruz, partimizin bizlere vereceği görevleri yerine getirmeye hazırız. Siyaset uzun soluklu ve zaman gerektiren bir süreçtir, yolumuz uzun ancak hedefimiz belli, başaracağız. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.
“KAZANIMIN 1 YA DA BİRKAÇ KİŞİYE BAĞLANMASINI KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ”
Erdal Gezen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Mahalle’de Mavi ve Beyaz Liste şeklinde Delege Seçiminde Beyaz Liste’de yer almıştı. Delege Seçimindeki süreci değerlendiren Gezen, 7 mahallenin kazanımının, sadece 1 kişiye mal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Gezen; “Parti içindeki demokrasinin en önemli kanıtları mahallelerimizde yapılan üye bazlı delege seçimleri, daha sonra il ve ilçe seçimleridir. Delege seçimleri sürecinde bir güç birliği içerisinde birçok arkadaşımızla beraber Beyaz Liste’de yer aldık. Bu parti içindeki demokratik bir seçimdir. Bir güç yarışı ya da çok ciddi bir kazanım değildir ama Beyaz Liste’nin 7 mahallede kazanımında ben ve yol arkadaşlarımın çok ciddi bir katkısı olmuştur. O kazanımın sadece 1 ya da birkaç kişiye bağlanmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Eğer böyle bir anlayış ve böyle bir durum varsa, sandık her zaman için mevcut olan durumun değerlendirilmesi için en önemli yanıttır. Tabi bundan sonraki süreç, Cumhuriyet Halk Parti’sinin Çanakkale’deki kazanımıdır, en fazla Belediye Meclis Üyeliklerini ve İl Genel Meclis Üyeliklerini kazanarak, başarısının devamıdır. Biz, buna hedeflendik” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç